Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Σαλάτα με σπαράγγια και σάλτσα γιαουρτιού

Σαλάτα με σπαράγγια και σάλτσα γιαουρτιού
<!-- [lt_recipe name="ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ" servings="6" prep_time="20M" cook_time="5M" summary="Για να διατηρήσουν τα ζεματισμένα σπαράγγια το ζωηρό πράσινο χρώμα τους και να παραμείνουν τραγανά, τα στραγγίζουμε και αμέσως τα αδειάζουμε σε ένα μπολ που έχουμε γεμίσει με παγάκια και κρύο νερό. Το ίδιο ισχύει για όλα τα φρέσκα πράσινα λαχανικά που ζεματίζουμε, όπως τα φασολάκια, τα κουκιά, ο αρακάς κ.ά." print="yes" ingredients="2 ματσάκια φρέσκα πράσινα σπαράγγια;2 ματσάκια ρόκα (τα φύλλα), πλυμένη, στεγνωμένη και χονδροκομμένη;1 ματσάκι ραπανάκια (μόνο τους βολβούς), κατά προτίμηση βιολογικά, καλά πλυμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες;1 κουτ. γλυκού σουσάμι, ελαφρώς καβουρδισμένο στο γκριλ, μέχρι να χρυσίσει απαλά;αλάτι;Για τη σάλτσα γιαουρτιού;1 κουτ. σούπας μουστάρδα;3 κουτ. σούπας λευκό ξίδι (ή μηλόξιδο);1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη;½ κουτ. γλυκού τζίντζερ, σε σκόνη;1 κουτ. γλυκού σησαμέλαιο;50 ml ελαιόλαδο;1½ κουτ. σούπας στραγγιστό γιαούρτι;αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι" ]Κόβω και πετάω το σκληρό μέρος των κοτσανιών των σπαραγγιών και τα καθαρίζω από τις ίνες με το εργαλείο που ξεφλουδίζω τις πατάτες. Τα κόβω λοξά σε μέτρια κομμάτια.;Βάζω να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και, όταν κοχλάσει, ρίχνω όλα τα κομμένα σπαράγγια. Τα μαγειρεύω για 5 λεπτά (μετράω το χρόνο από τη στιγμή που θα τα ρίξω στην κατσαρόλα). Τα στραγγίζω, τα αδειάζω αμέσως σε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό και παγάκια και τα αφήνω εκεί για 2 – 3 λεπτά. Έτσι, θα σταματήσει ο βρασμός, θα διατηρήσουν το ζωηρό χρώμα τους και θα παραμείνουν τραγανά. Τα στραγγίζω και τα σκουπίζω καλά με μια καθαρή πετσέτα.;Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάζω τα σπαράγγια, τη ρόκα και τα ραπανάκια και ανακατεύω καλά.;Σάλτσα γιαουρτιού: Σε ένα μπολάκι βάζω όλα τα υλικά για τη σάλτσα και τα χτυπάωκαλά με ένα πιρούνι.;Περιχύνω τη σαλάτα με τη σάλτσα, σκορπίζω το σουσάμι και σερβίρω αμέσως.[/lt_recipe] -->
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Courses
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 5 λεπ Total Time: 25 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
  • 2 ματσάκια φρέσκα πράσινα σπαράγγια
  • 2 ματσάκια ρόκα (τα φύλλα), πλυμένη, στεγνωμένη και χονδροκομμένη
  • 1 ματσάκι ραπανάκια (μόνο τους βολβούς), κατά προτίμηση βιολογικά, καλά πλυμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κουτ. γλυκού σουσάμι, ελαφρώς καβουρδισμένο στο γκριλ, μέχρι να χρυσίσει απαλά
  • αλάτι
  • Για τη σάλτσα γιαουρτιού
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 3 κουτ. σούπας λευκό ξίδι (ή μηλόξιδο)
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • ½ κουτ. γλυκού τζίντζερ, σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού σησαμέλαιο
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1½ κουτ. σούπας στραγγιστό γιαούρτι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Κόβω και πετάω το σκληρό μέρος των κοτσανιών των σπαραγγιών και τα καθαρίζω από τις ίνες με το εργαλείο που ξεφλουδίζω τις πατάτες. Τα κόβω λοξά σε μέτρια κομμάτια.

  2. Βάζω να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και, όταν κοχλάσει, ρίχνω όλα τα κομμένα σπαράγγια. Τα μαγειρεύω για 5 λεπτά (μετράω το χρόνο από τη στιγμή που θα τα ρίξω στην κατσαρόλα). Τα στραγγίζω, τα αδειάζω αμέσως σε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό και παγάκια και τα αφήνω εκεί για 2 - 3 λεπτά. Έτσι, θα σταματήσει ο βρασμός, θα διατηρήσουν το ζωηρό χρώμα τους και θα παραμείνουν τραγανά. Τα στραγγίζω και τα σκουπίζω καλά με μια καθαρή πετσέτα.

  3. Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάζω τα σπαράγγια, τη ρόκα και τα ραπανάκια και ανακατεύω καλά.

  4. Σάλτσα γιαουρτιού
  5. Σε ένα μπολάκι βάζω όλα τα υλικά για τη σάλτσα και τα χτυπάω καλά με ένα πιρούνι.
    Περιχύνω τη σαλάτα με τη σάλτσα, σκορπίζω το σουσάμι και σερβίρω αμέσως.

Keywords: σαλατα με σπαραγγια σαλτσα γιαουρτιου

Σας ευχαριστώ!