Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Σαλάτα με σγουρό μαρούλι βαλεριάνα και λεμονάτο ντρέσινγκ

Σαλάτα με σγουρό μαρούλι βαλεριάνα και λεμονάτο ντρέσινγκ
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Total Time: 30 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 2 μικρά σγουρά μαρούλια, πράσινα ή σκουροκόκκινα, χωρισμένα στα φύλλα τους, πλυμένα, στραγγισμένα και χονδροκομμένα
  • 600 γρ. βαλεριάνα, πλυμένη και καλά στραγγισμένη
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, σε ροδέλες
  • ½ ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα κοτσάνια)
  • λίγο αλάτι
  • Για το ντρέσινγκ
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 2 εκ. φρέσκια ρίζα τζίντζερ (αποφεύγουμε το ξερό γιατί δεν έχει δυνατό άρωμα), ξεφλουδισμένη και τριμμένη
  • ξύσμα από ½ ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τα μαρούλια, τη βαλεριάνα, το ξερό κρεμμύδι και τον άνηθο και αλατίζω ελαφρώς.

  2. Ντρέσινγκ
  3. Βάζω στο μούλτι όλα τα υλικά και τα πολτοποιώ καλά.
    Περιχύνω τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και σερβίρω αμέσως.

Keywords: σαλατα με σγουρο μαρουλι

Σας ευχαριστώ!