- 2 μικρά σγουρά μαρούλια, πράσινα ή σκουροκόκκινα, χωρισμένα στα φύλλα τους, πλυμένα, στραγγισμένα και χονδροκομμένα
- 600 γρ. βαλεριάνα, πλυμένη και καλά στραγγισμένη
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, σε ροδέλες
- ½ ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα κοτσάνια)
- λίγο αλάτι
Για το ντρέσινγκ
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
- 2 εκ. φρέσκια ρίζα τζίντζερ (αποφεύγουμε το ξερό γιατί δεν έχει δυνατό άρωμα), ξεφλουδισμένη και τριμμένη
- ξύσμα από ½ ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Keywords:
σαλατα με σγουρο μαρουλι