Print Options:

Σαλάτα με ροβίτσα, πορτοκάλι, κρεμμύδι και σύγκλινο

Σαλάτα με ροβίτσα, πορτοκάλι, κρεμμύδι και σύγκλινο
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 50 50 mins Total Time: 50 mins
Servings 4
Υλικά
  • 250 γρ. ροβίτσα
  • 1 πορτοκάλι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 200 γρ. σύγκλινο, κομμένο σε κύβους
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • Λίγες ελιές μαύρες
  • Για την βινεγκρέτ
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 50 ml χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Ξεπλένω τα φασόλια και τα βάζω σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό να βράσουν για 40 λεπτά.

  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Σοτάρω τους κύβους του σύγκλινου μέχρι να ροδίσουν. Τους αφαιρώ από το τηγάνι και τους αφήνω σε ένα πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.

  3. Καθαρίζω το πορτοκάλι όσο καλύτερα μπορώ από τα λευκά του μέρη. Το φιλετάρω σε λεπτές φετούλες.

  4. Σε μια σαλατιέρα βάζω τη ροβίτσα, το κρεμμύδι, τα φιλέτα πορτοκαλιού, το σύγκλινο, λίγες ελιές και τον ψιλοκομμένο άνηθο.

  5. Σαλάτα με ροβίτσα

    Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύω τα υλικά της βινεγκρέτ. Ραντίζω τη σαλάτα σερβίρω αμέσως.

Note

Η συνταγή είναι από το έντυπο συνταγών με τίτλο:
Η ΛΑΚΩΝΙΑ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΚΩΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ 2023
Μια παραγωγή του Επιμελητηρίου Λακωνίας και του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΠΑΡΝΩΝΑ ΑΕ

Keywords: σαλάτα, ροβίτσα, πορτοκάλι, κρεμμύδι, σύγκλινο, πετιμέζι,

Σας ευχαριστώ!