Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Σαλάτα με ψητές πατάτες, γλυστρίδα, κόκκινες και πράσινες ντομάτες

Σαλάτα με ψητές πατάτες, γλυστρίδα, κόκκινες και πράσινες ντομάτες
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 40 λεπ Total Time: 40 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 500 γρ. μικρές πατατούλες, πλυμμένες ολόκληρες
  • 250 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 2-3 πράσινες ντομάτες, κομμένες σε τέταρτα
  • 1 ματσάκι γλυστρίδα, πλυμμένο και στεγνωμένο
  • 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • Θαλασσινό αλάτι
  • Μπούκοβο γλυκό
  • Για το ντρέσινγκ
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας ξύδι λευκό βαλσαμικό
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
    Ντρέσινγκ:
  1. blank Βάζω στο μούλτι όλα τα υλικά και τα πολτοποιώ καλά.
  2. Σαλάτα:
  3. blank Βάζω τις πατατούλες σε μια κατσαρόλα και τις βράζω για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μη λιώσουν.
  4. blankΖεσταίνω ένα μεγάλο τηγάνι-ψηστιέρα. Κόβω τις πατάτες στη μέση και τις ψήνω μέχρι να μοσχομυρίσουν και να πάρουν χρώμα.
  5. blank

    Βάζω σε μια σαλατιέρα τις πατατούλες, τα ντοματίνια, τις πράσινες ντομάτες και την γλυστρίδα. Ανακατεύω καλά με τα χέρια. Πασπαλίζω με θαλασσινό αλάτι και λίγο μπούκοβο. Σκορπίζω τη φέτα και ραντίζω με το ντρέσινγκ.
    Σερβίρω αμέσως!

Keywords: ψητες πατατες

Σας ευχαριστώ!