Πολτοποιώ στο μπλέντερ όλα τα υλικά για τη σάλτσα, μέχρι να φτιάξω λείο πολτό. Αλατοπιπερώνω και αφήνω κατά μέρος.
Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό ζεματίζω τα φασολάκια για 3 - 4 λεπτά (μετράω εξαρχής το χρόνο, από τη στιγμή που θα τα ρίξω στην κατσαρόλα). Τα στραγγίζω γρήγορα και τα βάζω αμέσως σε ένα μεγάλο μπολ γεμάτο με παγωμένο νερό και μερικά παγάκια. Τα αφήνω εκεί για 1 λεπτό, τα στραγγίζω και τα σκουπίζω καλά με μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα.
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα κρεμμύδια για 2 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτω τα φασολάκια και τη σάλτσα δυόσμου που ετοίμασα και νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι. Σβήνω με το ξίδι, ανακατεύω ελαφρώς και μαγειρεύω για 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να φύγει η αψάδα του ξιδιού.
Μεταφέρω το μείγμα σε μια φαρδιά πιατέλα. Με το εργαλείο που ξεφλουδίζω λαχανικά κόβω το τυρί σε λεπτές «φλούδες» και τις σκορπίζω στη σαλάτα. Ρίχνω φρεσκοτριμμένο πιπέρι, πασπαλίζω με το καβουρδισμένο σουσάμι και σερβίρω αμέσως.
Σας ευχαριστώ!