Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Σαλάτα με πλιγούρι, λουκάνικο και μανιτάρια

σαλατα με πλιγουρι, λουκανικο & μανιταρια

Το πλιγούρι μπορεί να το συναντάμε σπάνια πλέον στα μαγειρέματά μας, παρ’ όλ’ αυτά, σας προτείνω να το ξαναθυμηθείτε και να το ξαναφέρετε στο τραπέζι σας. Περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες, είναι πολύ χορταστικό και κυρίως… πολύ νόστιμο!

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Courses
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 50 λεπ Cook Time: 1 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 52 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Περιγραφή
Το πλιγούρι μπορεί να το συναντάμε σπάνια πλέον στα μαγειρέματά μας, παρ’ όλ’ αυτά, σας προτείνω να το ξαναθυμηθείτε και να το ξαναφέρετε στο τραπέζι σας. Περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες, είναι πολύ χορταστικό και κυρίως… πολύ νόστιμο!
Υλικά
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 180 γρ. πλιγούρι, Ωμέγα
  • 50 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 250 γρ. μανιτάρια Portobello, κομμένα σε φετάκια
  • 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη ή 1 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου
  • 2 κουτ. σούπας πετιμέζι Dina Nikolaou
  • 250 γρ. λουκάνικο μοσχαρίσιο με θυμάρι &amp
  • κόκκινο κρασί, Μουταβελής, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • Φύλλα από ¼ ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένα
  • Φύλλα από ¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • 150 γρ. λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες από το λάδι τους &amp
  • ψιλοκομμένες
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • Θαλασινό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
    Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
  1. blank Βάζω το πλιγούρι σε ένα μπολ και προσθέτω το 360 ml καυτό νερό. Σκεπάζω με μια πετσέτα και αφήνω στην άκρη μέχρι το πλιγούρι να απορροφήσει όλο το νερό.
  2. blankΒάζω ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και ζεσταίνω το βούτυρο και ελάχιστο ελαιόλαδο. Ρίχνω τα μανιτάρια και σοτάρω για 7-8 λεπτά. Προσθέτω το κρεμμύδι και συνεχίζω το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω το σκόρδο ή την κρέμα σκόρδου, αλατοπιπερώνω και ραντίζω με το πετιμέζι.
  3. blankΒάζω ένα ακόμη αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία, σε δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί ρίχνω τα λουκάνικα και τα σοτάρω μέχρι να ροδίσουν. Σβήνω με το χυμό λεμονιού και αποσύρω από τη φωτιά.
  4. blankΒάζω σε μια σαλατιέρα το πλιγούρι και προσθέτω τα λουκάνικα, τα μανιτάρια με το κρεμμύδι, τις λιαστές ντομάτες και τα μυρωδικά (κόλιανδρο &amp
  5. blank μαϊντανό). Αλατοπιπερώνω, ραντίζω με το ελαιόλαδο και σερβίρω αμέσως.
Keywords: στα πλιγουρι

Σας ευχαριστώ!