Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Σαλάτα με κόκκινα φασόλια και πλιγούρι

Σαλάτα με κόκκινα φασόλια και πλιγούρι
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 20 λεπ Total Time: 30 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • ½ φλιτζ. τσαγιού πλιγούρι
  • 2 φλιτζ. τσαγιού κόκκινα φασόλια από κονσέρβα, καλά στραγγισμένα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού καλαμπόκι από κονσέρβα, κατά προτίμηση βιολογικό, στραγγισμένο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένες πιπεριές (κέρατο ή Φλωρίνης)
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
  • ½ ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός (τα φύλλα)
  • 3 - 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζω να βράσουν 2 - 3 φλιτζ. τσαγιού αλατισμένο νερό και, όταν κοχλάσει ρίχνω το πλιγούρι. Χαμηλώνω αμέσως τη φωτιά και ανακατεύω. Μαγειρεύω το πλιγούρι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει, να αφρατέψει και να απορροφήσει το περισσότερο υγρό.

  2. Το στραγγίζω, το ξεπλένω με κρύο νερό μέσα σε ένα ψιλό σουρωτήρι, το στύβω ελαφρώς με τα χέρια μου και το μεταφέρω σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτω τα κόκκινα φασόλια, το καλαμπόκι, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το μαϊντανό και ανακατεύω καλά.

  3. Σε ένα μπολάκι χτυπάω με το πιρούνι το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
    Περιχύνω το σαλατοφαγητό με το ντρέσινγκ, ανακατεύω και σερβίρω αμέσως.

Keywords: στοφαγητο κοκκινα φασολια πλιγουρι

Σας ευχαριστώ!