Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Σαλάτα με καρότα, ραπανάκια και σάλτσα μουστάρδα-πορτοκάλι

Σαλάτα με καρότα, ραπανάκια και σάλτσα μουστάρδα-πορτοκάλι
<!-- [lt_recipe name="ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ, ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ-ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ" servings="4" prep_time="20M" summary="Η σελινόριζα τρώγεται και ωμή, ιδιαίτερα αν είναι ψιλοκομμένη ή τριμμένη, και μαριναρισμένη. Όπως και με τους υπόλοιπους βολβούς, είναι προτιμότερο να επιλέξουμε βιολογικά." print="yes" ingredients="4 μεγάλα καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, τριμμένα;12 μέτρια ραπανάκια, κατά προτίμηση βιολογικά, καλά πλυμένα και τριμμένα;½ φλιτζ. τσαγιού σελινόριζα, κατά προτίμηση βιολογική, τριμμένη;Για τη σάλτσα;1 κουτ. σούπας μουστάρδα τη αρεσκείας μας (κατά προτίμηση με κόκκους);2 κουτ. σούπας γιαούρτι;100 ml χυμός πορτοκαλιού;χυμός από ½ λεμόνι;150 ml ελαιόλαδο;αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι" ]Σάλτσα: Σε ένα μπολάκι βάζω όλα τα υλικά της σάλτσας και ανακατεύω καλά με ένα πιρούνι.;Σαλάτα: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τα καρότα, τα ραπανάκια και τη σελινόριζα, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά.;Μεταφέρω τη σαλάτα σε μια φαρδιά και βαθιά πιατέλα, περιχύνω με τη σάλτσα και σερβίρω.[/lt_recipe] -->
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Total Time: 20 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 4 μεγάλα καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, τριμμένα
  • 12 μέτρια ραπανάκια, κατά προτίμηση βιολογικά, καλά πλυμένα και τριμμένα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού σελινόριζα, κατά προτίμηση βιολογική, τριμμένη
  • Για τη σάλτσα
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα τη αρεσκείας μας (κατά προτίμηση με κόκκους)
  • 2 κουτ. σούπας γιαούρτι
  • 100 ml χυμός πορτοκαλιού
  • χυμός από ½ λεμόνι
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
    Σάλτσα
  1. Σε ένα μπολάκι βάζω όλα τα υλικά της σάλτσας και ανακατεύω καλά με ένα πιρούνι.

  2. Σαλάτα
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τα καρότα, τα ραπανάκια και τη σελινόριζα, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά.
    Μεταφέρω τη σαλάτα σε μια φαρδιά και βαθιά πιατέλα, περιχύνω με τη σάλτσα και σερβίρω.

Keywords: σαλάτα με καρότα

Σας ευχαριστώ!