Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Σαλάτα με δύο είδη φακής, ροβίτσα και μανταρίνι

Σαλάτα με δύο είδη φακής, ροβίτσα και μανταρίνι
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 40 λεπ Total Time: 50 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 100 γρ. φακές κλασικές
  • 100 γρ. φακές μαύρες μπελούγκα
  • 100 γρ. φασόλι ροβίτσα
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 2 σκελίδες σκόρδου ολόκληρες
  • 1 μικρό κρεμμύδι ολόκληρο καθαρισμένο και καρφωμένα πάνω 4 γαρύφαλλα
  • ½ πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • ½ πιπεριά κίτρινη, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • ½ πιπεριά πράσινη, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 2 μανταρίνια, χωρισμένα σε φιλετάκια
  • Για τη βινεγκρέτ
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • χυμό από 4 μανταρίνια
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα κύμινο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τις μαύρες φακές το δαφνόφυλλο και το κρεμμύδι με τα γαρύφαλλα. Καλύπτω με κρύο νερό και βράζω για 40 λεπτά. Αλατίζω 5 λεπτά πριν το τέλος του χρόνου βρασίματος.

  2. Βάζω σε ένα άλλο κατσαρολάκι τις κλασσικές φακές, τη ροβίτσα και τις 2 σκελίδες σκόρδο. Προσθέτω κρύο νερό και βράζω για 25 λεπτά. Λίγα λεπτά πριν αποσύρω από τη φωτιά αλατίζω.

  3. Στραγγίζω τα όσπρια και τα αφήνω στην άκρη. Από την κατσαρόλα που έβρασα τις φακές και τη ροβίτσα, κρατάω τις σκελίδες σκόρδου. Σε ένα μπολ λιώνω τις σκελίδες σκόρδου με ένα πιρούνι και προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά της βινεγκρέτ. Ανακατεύω καλά.

  4. Βάζω σε μια μεγάλη σαλατιέρα τα βρασμένα όσπρια, τις πιπεριές και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Ραντίζω με την μισή βινεγκρέτ και ανακατεύω καλά. Στολίζω με τα φιλετάκια μανταρινιού και ραντίζω με την υπόλοιπη βινεγκρέτ. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: φακές, ροβίτσα, σαλατα, μπελούγκα, μανταρίνι

Σας ευχαριστώ!