Προθερμαίνω το γκριλ σε δυνατή φωτιά. Αραδιάζω στη σχάρα του φούρνου όλα τα λαχανικά: τις φέτες κολοκυθιού και μελιτζάνας, τις ολόκληρες πιπεριές κέρατο και Φλωρίνης και τα ολόκληρα κρεμμύδια. Τοποθετώ τη σχάρα σε ένα από τα ψηλά ράφια του φούρνου και ψήνω για 15 λεπτά, χωρίς να γυρίσω κανένα λαχανικό. Στη συνέχεια τα γυρίζω όλα, αλείφω με λίγο από το ελαιόλαδο τις φέτες μελιτζάνας και κολοκυθιού και συνεχίζω το ψήσιμο.
Οι πιπεριές είναι έτοιμες όταν η φλούδα τους σκουρύνει ομοιόμορφα (συνολικά σε 15 λεπτά μετά το γύρισμα). Στον ίδιο περίπου χρόνο είναι έτοιμες οι φέτες μελιτζάνας και κολοκυθιού και, τελευταία, είναι έτοιμα τα κρεμμύδια, όταν θα έχουν μαλακώσει αν τα πιέσουμε με το δάχτυλό μας.
Μόλις ψηθούν οι πιπεριές τις βγάζω, τις βάζω αμέσως σε ένα μεγάλο μπολ και το σκεπάζω σφικτά με μια διάφανη μεμβράνη. Τις αφήνω εκεί για 15 λεπτά ώστε οι υδρατμοί να αποκολλήσουν τη φλούδα τους από τη σάρκα. Τις βγάζω, τις ξεφλουδίζω πανεύκολα και τις κόβω σε μακριές και φαρδιές λωρίδες. Τις βάζω σε ένα μπολ και προσθέτω τις φέτες κολοκυθιού και μελιτζάνας.
Τέλος, βγάζω από το φούρνο και τα κρεμμύδια, τα ξεφλουδίζω και τα κόβω σε μεγάλα κομμάτια ή τα χωρίζω στα εσωτερικά «φύλλα» τους.
Σε ένα μπολ ανακατεύω το ελαιόλαδο με την κρέμα σκόρδου, περιχύνω τα λαχανικά και ανακατεύω καλά.
Σε ένα μπολάκι βάζω τη μουστάρδα, το πετιμέζι (ή το βαλσαμικό ξίδι, το μηλόξιδο, το γιαούρτι, τη ρίγανη ή το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάω καλά με ένα πιρούνι. Μοιράζω τα λαχανικά σε πιάτα και την ώρα του σερβιρίσματος τα περιχύνω με το ντρέσινγκ.
Σας ευχαριστώ!