Print Options:

Σαλάτα γιορτινή με σπανάκι, κόκκινο λάχανο και γκρέιπφρουτ

Ratings 5 from 1 votes
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 15 15 mins Total Time: 15 mins
Servings 4
Υλικά
  • 200 γρ. σπανάκι baby
  • 1 κόκκινο γκρέιπφρουτ
  • ½ κόκκινο λάχανο
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι
  • 50 γρ. αράπικα φυστίκια, αλατισμένα
  • Σπόρους από ½ ρόδι
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το ντρέσινγκ
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
    Για το ντρέσινγκ
  1. Ανακατεύω όλα τα υλικά και το αφήνω στην άκρη.

  2. Για τη σαλάτα
  3. Πλένω το σπανάκι, το στεγνώνω και το απλώνω σε μια μεγάλη πιατέλα. Κόβω το κόκκινο λάχανο και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και τα ανακατεύω σε ένα μπολ. Τα απλώνω επάνω από το σπανάκι.

  4. Καθαρίζω το γκρέιπφρουτ από τι φλούδα του και τις λευκές μεμβράνες και το κόβω σε λεπτές φέτες. Τις στολίζω επάνω στα λαχανικά, σκορπίζω τα φυστίκια και το ρόδι.

    Ραντίζω με το ντρέσινγκ και σερβίρω αμέσως.

Keywords: σαλάτα, ραντίτσιο, γκρέιπφρουτ, σπανάκι, ρόδι, φυστίκια, κόκκινο λάχανο

Σας ευχαριστώ!