Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Σαλάτα ανοιξιάτικη με παντζάρια, βραστά αυγά και σάλτσα δυόσμου

Σαλάτα ανοιξιάτικη με παντζάρια
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Courses
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 40 λεπ Total Time: 1 ώρα
Servings 4
Best Season Άνοιξη
Υλικά
  • 3 μέτρια παντζάρια, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 700 γρ. ανάμεικτα σαλατικά (σπανάκι, διάφορα μαρούλια όπως κόκκινο, σγουρό, κλασικό ή «σαλάτα», ρόκα, βαλεριάνα, τρυφερά ραδικάκια κ.ά), καλά πλυμένα, στεγνά και χονδροκομμένα)
  • 2 μέτρια καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, κομμένα πρώτα στη μέση και μετά κάθε κομμάτι σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 4 σφικτοβρασμένα αυγά, ξεφλουδισμένα και κομμένα στα τέσσερα
  • αλάτι
  • Για τη σάλτσα δυόσμου
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 2 κουτ. σούπας μηλόξιδο (ή άλλο λευκό ξίδι)
  • 3 κουτ. σούπας χυμός πορτοκαλιού
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • τα φυλλαράκια από ½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, φρεκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
    Σάλτσα δυόσμου
  1. Σε ένα μπολάκι βάζω τη μουστάρδα, το ξίδι και το χυμό πορτοκαλιού και τα χτυπάω με ένα πιρούνι μέχρι να ενωθούν. Προσθέτω σταδιακά το ελαιόλαδο και χτυπάω για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να φτιάξω μια λεπτόρευστη σάλτσα. Νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι, ρίχνω το δυόσμο και ανακατεύω.

  2. Για τη σαλάτα
  3. Βράζω τα παντζάρια σε άφθονο αλατισμένο νερό, για 30 - 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα ξεφλουδίζω και κόβω τα μισά σε λεπτές φέτες και τα άλλα μισά σε λεπτά μπαστουνάκια.

  4. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τα σαλατικά και προσθέτω τα παντζάρια (φέτες και μπαστουνάκια), τα καρότα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύω με τα χέρια. Προσθέτω τα κομμένα αυγά, περιχύνω με το λαδόξιδο δυόσμου και σερβίρω.

Keywords: σαλάτα ανοιξιατικη παντζαρια

Σας ευχαριστώ!