Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Ρυζόγαλο με κρασάτα κεράσια

Ρυζόγαλο με κρασάτα κεράσια
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 5 λεπ Cook Time: 1 ώρα Rest Time: 30 λεπ Total Time: 1 ώρα 35 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 400 ml Μαυροδάφνη
  • 200 γρ. ώριμα κεράσια, χωρίς κουκούτσια, κομμένα στη μέση
  • 200 γρ. ρύζι γλασέ, καλά ξεπλυμένο σε ένα σουρωτήρι και στραγγισμένο
  • 1 λίτρο γάλα πλήρες
  • 2 κουτάκια σκόνη βανίλιας
  • ελάχιστο αλάτι
  • 70 γρ. ζάχαρη
  • 3 κρόκοι αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών, ελαφρώς χτυπημένοι
  • 50 γρ. αγελαδινό βούτυρο
Εκτέλεση
  1. Βάζω σε ένα μπολ τη Μαυροδάφνη, προσθέτω τα κομμένα κεράσια και τα αφήνω να μουσκέψουν για 30 λεπτά.

  2. Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζω 1 λίτρο κρύο νερό και το ξεπλυμένο ρύζι. Βράζω σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά και αποσύρω.

  3. Σε μια άλλη, μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο βάζω το γάλα, τη σκόνη βανίλιας, το αλάτι και τη ζάχαρη και τα ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αρχίσει να βράζει το γάλα. Ρίχνω αμέσως το ρύζι με το νερό του, χαμηλώνω πολύ τη φωτιά και σιγοβράζω για 30 - 40 λεπτά, ανακατεύοντας πολύ συχνά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι το ρύζι να μαλακώσει καλά, να φουσκώσουν οι κόκκοι του να χυλώσει. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω τους κρόκους και το βούτυρο και ανακατεύω έντονα με την κουτάλα για να ενωθούν καλά τα υλικά και οι κρόκοι να «μαγειρευτούν» από την υψηλή θερμοκρασία του ρυζόγαλου, παραμένοντας ρευστοί και να μην στερεοποιηθούν.

  4. Ρυζόγαλο με κρασάτα κεράσια

    Μοιράζω το μισό ρυζόγαλο σε 4 - 6 μπολάκια. Στραγγίζω τα κεράσια (κρατάω τη Μαυροδάφνη) και τα μοιράζω πάνω στο ρυζόγαλο στα μπολ. Τα σκεπάζω με το υπόλοιπο ρυζόγαλο και αφήνω τα μπολάκια για 10 λεπτά, μέχρι να κρυώσει κάπως το ρυζόγαλο.
    Περιχύνω με τη Μαυροδάφνη και σερβίρω αμέσως.

Keywords: ρυζογαλο με κρασατα κερασια

Σας ευχαριστώ!