Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Ρυζομπούρεκα με τυριά και λιαστές ντομάτες

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 15 λεπ Total Time: 35 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 10 φύλλα κρούστας
  • 100 γρ. αγελαδινό βούτυρο, λιωμένο
  • 400 γρ. βρασμένο ελληνικό ρύζι, μεσόσπερμο γλασέ (το μετράτε αφού βράσει)
  • 200 γρ. φέτα, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 150 γρ. γραβιέρα πικάντικη, τριμμένη
  • 150 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 100 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  • 150 γρ. λιαστές ντομάτες, πολύ ψιλοκομμένες
  • 1 αυγό
  • 10-12 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • Λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Άφθονο ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το βρασμένο ρύζι, τα τυριά, την κρέμα γάλακτος, τις λιαστές ντομάτες, το αυγό, το δυόσμο, λίγο αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

  2. Ανοίγω τα φύλλα κρούστας στον πάγκο της κουζίνας και με ένα μαχαίρι τα κόβω από την μακριά πλευρά στη μέση, δημιουργώντας 2 μακριές λωρίδες από το κάθε ένα φύλλο (σύνολο 20 λωρίδες).

  3. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζω αρκετό ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Αλείφω την πρώτη λωρίδα φύλλου με λιωμένο βούτυρο και βάζω στην άκρη του φύλλου 2 γεμάτες κουταλιές γέμιση. Κλείνω πρώτα δεξιά κι αριστερά το φύλλο και κατόπιν το ρολάρω μέχρι το τέλος, δημιουργώντας ένα μακρύ ρολάκι. Συνεχίζω με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να τελειώσουν.

  4. Τηγανίζω τα μπουρέκια λίγα λίγα (για να μην πέσει η θερμοκρασία του ελαιολάδου) μέχρι να ροδίσουν ολόγυρα. Τα βγάζω με τσιμπίδα και τα αφήνω σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.
    Τα σερβίρω ζεστά.

Keywords: ρυζομπούρεκα τυριά λιαστές ντομάτες

Σας ευχαριστώ!