Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Ρολό κοτόπουλο με σάλτσα κάρι και ανατολίτικο γιουβέτσι

Ρολό κοτόπουλο με σάλτσα κάρι και ανατολίτικο γιουβέτσι
Cooking Method
Cuisine
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 1 ώρα Total Time: 1 ώρα 15 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
    Για το ρολό
  • 1 ρολό κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής 1½ κιλό με coppa και γραβιέρα, Μπούμπας
  • 200 ml ζωμό κότας
  • 3 κουτ. γλυκού κάρι
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ, σκόνη
  • 5 κόκκους μπαχάρι
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 150 ml χυμό πορτοκάλι
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη σάλτσα
  • τα ζουμάκια από το ψήσιμο του κρέατος
  • 1 κουτ. γλυκού κάρι
  • ½ κουτ. γλυκού τζίντζερ, σκόνη
  • 200 ml κρέμα καρύδας
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το γιουβέτσι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 μικρή ρίζα τζίντζερ (περίπου 2 εκ.), τριμμένη
  • 4 κουτ. γλυκού κάρι
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα, γλυκιά
  • 400 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 60 γρ. σπόρους ροδιού
  • 1000 ml ζωμό κότας
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
    Για το ρολό
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Αλατοπιπερώνω το ρολό, πασπαλίζω με το κάρι και το τζίντζερ και το τοποθετώ σε μια γάστρα. Ραντίζω με το ελαιόλαδο και το χυμό πορτοκάλι και προσθέτω το ζωμό. Σκεπάζω τη γάστρα και ψήνω το ρολό για 1 ώρα και 15 λεπτά. Βγάζω το ρολό σε μια πιατέλα και το διατηρώ ζεστό.

  2. Για τη σάλτσα
  3. Σε ένα κατσαρολάκι σουρώνω τα ζουμάκια που υπάρχουν μέσα στη γάστρα. Προσθέτω την κρέμα καρύδας, το κάρι, το τζίντζερ και διορθώνω το αλατοπίπερο. Βράζω για 7-9 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

  4. Για το γιουβέτσι
  5. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνω το κρεμμύδι, αλατίζω και σοτάρω για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω το σκόρδο και το τζίντζερ και συνεχίζω το σοτάρισμα για 30 δευτερόλεπτα. Ρίχνω τα μπαχαρικά και το κριθαράκι και ανακατεύω για 1 λεπτό. Ξεκινάζω να προσθέτω το ζωμό σε δόσεις, περιμένοντας να απορροφήσει το κριθαράκι την πρώτη δόση πριν ρίξω την επόμενη (τεχνική του ριζότο). Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω την κόκκινη πιπεριά και τα ρόδια.

  6. Σερβίρισμα
  7. Ρολό κοτόπουλο με σάλτσα κάρι και ανατολίτικο γιουβέτσι

    Απλώνω το γιουβέτσι σε μια μεγάλη πιατέλα. Κόβω το ρολό σε χοντρές φέτες και τις απλώνω επάνω στο κριθαράκι. Περιχύνω με τη σάλτσα και σερβίρω.

Keywords: κοτόπουλο, ρολό κοτόπουλο, γιουβέτσι, μπαχαρικά, κάρι, σάλτσα κάρι, τζίντζερ, ρόδι,

Σας ευχαριστώ!