Print Options:

Ρολό κοτόπουλο με καρότα, κολοκύθα και πορτοκάλι

Ρολό κοτόπουλο με καρότα, κολοκύθα και πορτοκάλι
Time
Prep Time: 15 15 mins Cook Time: 1 1 hr Total Time: 1 hr 15 mins
Servings 4
Υλικά
  • 1 ρολό κοτόπουλο περίπου 1.500-1.600 γρ.
  • 2 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 500 γρ. καθαρισμένη κολοκύθα, κομμένη σε χοντρά κομμάτια
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml γλυκό σαμιώτικο κρασί
  • 100 ml χυμό πορτοκάλι
  • 1 κουτ. γλυκού κάρυ
  • 2-3 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
  • 2-3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 1 πορτοκάλι, κατά προτίμηση βιολογικό, κομμένο σε στρογγυλές φέτες
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C ψήσιμο πάνω κάτω. Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα (που μπορεί να μπει και στο φούρνο) βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Βάζω το ρολό και το σοτάρω για 6-8 λεπτά, γυρίζοντάς το τακτικά μέχρι να ροδίσει. Σβήνω με το κρασί και μετά από 1 λεπτό, ρίχνω τον χυμό πορτοκάλι.

  2. Προσθέτω τα καρότα, την κολοκύθα, αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με το κάρι. Προσθέτω τα μυρωδικά, καλύπτω με τις φέτες πορτοκαλιού και μεταφέρω την κατσαρόλα στο φούρνο. Ψήνω για 1 ώρα.

Keywords: κολοκύθα,και,πορτοκάλι

Σας ευχαριστώ!