Print Options:

Ρολάκια τυριού με καταΐφι

Ρολάκια τυριού με καταΐφι
Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 20 20 mins Cook Time: 45 45 mins Total Time: 1 hr 5 mins
Servings 15
Υλικά
  • 1 πακέτο φύλλο καταΐφι, Ζύμη Ψαχνών
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • Για τη γέμιση
  • 200 γρ. φέτα
  • 400 γρ. ανθότυρο
  • 1 αυγό
  • 10-15 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα σε νιφάδες
  • Λίγο αλάτι, μπόλικο πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα
  • μέλι
Εκτέλεση
  1. Βγάζω το καταΐφι από το ψυγείο και το αφήνω να σταθεί για 1 ώρα μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνω το φούρνο στους 185°C αερόθερμο, βουτυρώνω ένα ταψάκι με 14 θήκες για μάφινς. Ανοίγω προσεκτικά το καταΐφι και ξεχωρίζω 14 μακριές λωρίδες.

  2. Ρολάκια τυριού με καταΐφι

    Σε ένα μπολ ανακατεύω τα υλικά της γέμισης. Στρώνω μια μακριά λωρίδα, τη βουτυρώνω ελαφρά και βάζω στην άκρη μια γεμάτη κουταλιά γέμιση. Τυλίγω σε ρολάκι και το μεταφέρω στο ταψάκι. Συνεχίζω μέχρι να γεμίσω όλες τις θήκες. Βουτυρώνω με όσο βούτυρο έχει απομείνει και ψήνω στο φούρνο για 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
    Μόλις τα βγάλω από το φούρνο, τα ραντίζω με λίγο μέλι και σερβίρω.

Keywords: καταϊφι, κανταϊφι, ρολακια, τυροπιτακια, τυρι, φετα, ανθοτυρο,

Σας ευχαριστώ!