Print Options:

Ρολάκια κοτόπουλου ψημένα σε σάλτσα με ελιές

Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 15 15 mins Cook Time: 70 70 mins Total Time: 1 hr 25 mins
Cooking Temp 180  °C
Servings 4
Υλικά
  • 4 ατομικά ρολά κοτόπουλο, Αγγελάκης
  • 800 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
  • 180 γρ. ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού σκόρδο, σκόνη
  • 10-12 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος βάζω τη σάλτσα ντομάτας, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τη σκόνη σκόρδο, τις ελιές, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω.

  2. Αλατοπιπερώνω καλά τα ρολάκια, τα βάζω μέσα στη σάλτσα και σκορπίζω το θυμάρι. Σκεπάζω το σκεύος πρώτα με αντικολλητικό χαρτί και κατόπιν με αλουμινόχαρτο. Βάζω το σκεύος στο φούρνο και τα αφήνω να ψηθούν για 1 ώρα και 10 λεπτά.

  3. Βγάζω το σκεύος από το φούρνο, γυρίζω τη θερμοκρασία στο γκριλ, αφαιρώ το χαρτί και το αλουμινόχαρτο και επαναφέρω στο φούρνο για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά τα ρολάκια.

  4. Σερβίρω τα ρολάκια κομμένα σε φέτες. Στολίζω με την πλούσια σάλτσα και με καβουρδισμένες φέτες ψωμιού, πασπαλισμένες με θαλασσινό αλάτι και ξερό θυμάρι.

Keywords: κοτόπουλο, ρολάκια κοτόπουλο, σάλτσα ντομάτας, ελιές, θυμάρι, εύκολο, γρήγορο,

Σας ευχαριστώ!