Print Options:

Ρολάκια κολοκύθας με προσούτο Ευρυτανίας

Ρολάκια κολοκύθας με προσούτο Ευρυτανίας
Ratings 4 from 1 votes
Cooking Method
Time
Prep Time: 15 15 mins Cook Time: 30 30 mins Total Time: 45 mins
Servings 4
Υλικά
  • 12 φέτες προσούτο Ευρυτανίας
  • 500 γρ. κολοκύθα κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • πετιμέζι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω τα μπαστουνάκια της κολοκύθας, το πετιμέζι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
    Στρώνω αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψάκι και αδειάζω εκεί τα μπαστουνάκια. Ψήνω για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν προσέχοντας να μη λιώσουν.
    Βγάζω το ταψάκι από το φούρνο και αφήνω την κολοκύθα να κρυώσει.

  2. Απλώνω μια φέτα προσούτο Ευρυτανίας και βάζω ένα μπαστουνάκι κολοκύθας στην άκρη. Τυλίγω απαλά και τοποθετώ σε πιατέλα. Πασπαλίζω με λίγο πιπέρι, ραντίζω με λίγο πετιμέζι και σερβίρω.

Keywords: ρολακια κολοκυθας με προσουτο ευρυτανιασ

Σας ευχαριστώ!