Print Options:

Ρολάκια γεμιστά με κρέμα, αμύγδαλα και ινδοκάρυδο

Ρολάκια γεμιστά με κρέμα, αμύγδαλα και ινδοκάρυδο
Ratings 5 from 1 votes
Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 20 mins Cook Time: 30 mins Rest Time: 2 hrs Total Time: 2 hrs 50 mins
Servings 9
Best Season Suitable throughout the year
Υλικά
    Για την ζύμη
  • ¼ φλιτζ. τσαγιού νερό, χλιαρό
  • ½ κουτ. γλυκού μαγιά ξηρή
  • ½ φλιτζ. τσαγιού βούτυρο, λιωμένο
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • ¼ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 3½ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αμύγδαλα φιλέ για το πασπάλισμα
  • Για την γέμιση
  • 230 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 2 κουτ. γλυκού εσάνς αμύγδαλο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ¼ φλιτζ. τσαγιού τριμμένη καρύδα
  • ¼ φλιτζ. αμύγδαλα φιλέ
  • Για το γλάσο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 5 κουτ. σούπας γάλα
  • ½ κουτ. γλυκού εσάνς αμύγδαλο
Εκτέλεση
    Για την γέμιση
  1. Βάζω όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα χτυπάω καλά με το σύρμα.

  2. Για το γλάσο
  3. Βάζω όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύω καλά. Θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο γλάσο. Αν δω ότι είναι πολύ σφιχτό, προσθέτω λίγο γάλα ακόμα.

  4. Για τη ζύμη
  5. Βάζω την μαγιά στο μπολ με το χλιαρό νερό και ανακατεύω καλά με ένα πηρούνι. Αφήνω το μίγμα να σταθεί για 10 λεπτά.

  6. Βάζω στον κάδο του μίξερ το αυγό και τη ζάχαρη και χτυπάω με το φτερό για 2-3 λεπτά. Προσθέτω το βούτυρο και το γάλα και ανακατεύω καλά. Τέλος προσθέτω το μείγμα της μαγιάς. Ρίχνω το αλεύρι, αλλάζω το φτερό με τον γάτζο και ζυμώνω μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή και ελαστική ζύμη.

  7. Μεταφέρω τη ζύμη σε ένα ελαφρά λαδωμένο μπολ και καλύπτω με διάφανη μεμβράνη. Αφήνω τη ζύμη να φουσκώσει για 1½ ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

  8. Αδειάζω τη ζύμη σε μια αλευρωμένη, επίπεδη επιφάνεια και με τον πλάστη ανοίγω σε παραλληλόγραμμο φύλλο 30x20 εκ. Με ένα κουτάλι απλώνω τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια του φύλλου. Ξεκινώντας από την μακριά πλευρά, τυλίγω σε ένα μακρύ ρολό.
    Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω σε φέτες πάχους 5 εκ.

  9. Μεταφέρω τα ρολά σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, φροντίζοντας τα ρολάκια να ακουμπάνε το ένα δίπλα στο άλλο. Σκεπάζω το ταψάκι με μεμβράνη και αφήνω να φουσκώσουν για 30 λεπτά.
    Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.

  10. Ρολάκια γεμιστά με κρέμα

    Ψήνω τα ρολά για 25-30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω για 15 λεπτά πριν τα γλασάρω. 

Keywords: ρολακια γεμιστα κρεμα
Οnline: https://dinanikolaou.gr/recipe/rolakia-gemista-me-krema-amygdala-kai-indokarydo/

Σας ευχαριστώ!