Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Ροδακινόπιτα με σοκολάτα και πετιμέζι

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 1 ώρα Total Time: 1 ώρα 15 λεπτά.
Servings 10
Υλικά
  • 250 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου + 50 γρ. επιπλέον για τα ροδάκινα
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 2 κουτ. γλυκού βανίλια, υγρή
  • 2 αυγά
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος Arla
  • 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, καλά κοσκινισμένο
  • 2-3 μεγάλα ροδάκινα ώριμα αλλά όχι λιωμένα
  • 100 γρ. σοκολάτα σε σταγόνες
  • 80 ml πετιμέζι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
    Βάζω στον κάδο του μίξερ τα 250 γραμ. βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια. Χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα.

  2. Παράλληλα, πλένω και σκουπίζω καλά τα ροδάκινα. Τα κόβω σε φετάκια χωρίς να αφαιρέσω τη φλούδα τους.
    Βουτυρώνω καλά μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο 22 εκ., και στρώνω αντικολλητικό χαρτί το οποίο βουτυρώνω κι αυτό. Στρώνω τις φέτες των ροδάκινων σχηματίζοντας κύκλους μέχρι να καλυφθεί όλος ο πάτος. Σκορπίζω τις σταγόνες σοκολάτας, τα 50 γρ. βούτυρο κομμένο σε μικρούς κύβους και ραντίζω με το πετιμέζι. Αφήνω την φόρμα στην άκρη.

  3. Χαμηλώνω την ένταση του μίξερ και ρίχνω το αλεύρι σιγά σιγά. Δουλεύω το μίγμα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι τα υγρά να απορροφήσουν όλο το αλεύρι.
    Αδειάζω το μείγμα επάνω από τα ροδάκινα και ισιώνω καλά με ένα κουτάλι.
    Ψήνω τη ροδακινόπιτα στο φούρνο για 50-60 λεπτά.

  4. Βγάζω τη φόρμα από το φούρνο και την αφήνω στην άκρη για 15 λεπτά. Αναποδογυρίζω τη ροδακινόπιτα σε μια πιατέλα, πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη και αν θέλω, ραντίζω με λίγο επιπλέον πετιμέζι. Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω.

Keywords: ροδακινόπιτα με σοκολάτα,πετιμέζι

Σας ευχαριστώ!