Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Ροδάκινα σε σιρόπι λεβάντας

Ροδάκινα σε σιρόπι λεβάντας
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 15 λεπ Rest Time: 10 λεπ Total Time: 35 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 2 φλιτζ. τσαγιού νερό
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 μεγάλο κομμάτι φλούδας από 1 ακέρωτο λεμόνι, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 1 ματσάκι λεβάντα, ξερή ή φρέσκια
  • 4 μεγάλα, ώριμα αλλά σφικτά ροδάκινα, καλά πλυμένα, με τη φλούδα τους, χωρίς κουκούτσια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 4 μπάλες παγωτό, κατά προτίμηση καραμέλα, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  1. Βάζω σε μια μέτρια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και τα ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει. Προσθέτω τη φλούδα του λεμονιού και το ματσάκι της λεβάντας και βράζω για 10 λεπτά, πάντα σε μέτρια φωτιά.

  2. Αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά και αφήνω το σιρόπι να κρυώσει για 10 λεπτά. Το σουρώνω και το αδειάζω ξανά στην καθαρισμένη κατσαρόλα. Προσθέτω τα φέτες ροδάκινου και τις πιέζω ελαφρά ώστε να μισοβυθιστούν στο σιρόπι.

  3. Σκεπάζω την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα και αφήνω κατά μέρος για 10 λεπτά, μέχρι να αρωματιστούν τα ροδάκινα από τη λεβάντα, ανακατεύοντας τα πότε-πότε.

  4. Ροδάκινα σε σιρόπι λεβάντας

    Μοιράζω από μία μπάλα παγωτό σε ατομικά μπολ ή σε βαθιά πιάτα. Από πάνω βάζω φετούλες ροδάκινου, περιχύνω με το σιρόπι και σερβίρω αμέσως.

Keywords: ροδακινα σε σιροπι λεβαντας

Σας ευχαριστώ!