Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Ριζότο με εσπεριδοειδή

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Servings 4
Υλικά
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1000 ml (περίπου) λαχανικών, καυτός
  • 300 γρ. ρύζι Καρολίνα ή αρμόριο
  • 80 ml λικέρ πορτοκάλι
  • χυμός & ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • χυμός & ξύσμα από 1 λεμόνι
  • χυμός & ξύσμα από 1 μανταρίνι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το τελείωμα
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. πεκορίνο, τριμμένο
  • 50 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
Εκτέλεση
  1. Βάζω το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθούν και προσθέτω το κρεμμύδι. Σοτάρω για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθεί και προσθέτω το ρύζι. Συνεχίζω το σοτάρισμα ανακατεύοντας μέχρι να γυαλίσει το ρύζι και να γίνει διάφανο.

  2. Σβήνω με το λικέρ πορτοκάλι και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ξεκινάω να ρίχνω τον καυτό ζωμό με μια κουτάλα της σούπας και προσθέτω κουταλιές μόνο όταν δω ότι έχει απορροφηθεί η προηγούμενη δόση. Η διαδικασία αυτή θα κρατήσει περίπου 20 λεπτά.

  3. Προσθέτω τους χυμούς το φρούτων, αφήνω να βράσει για 2 λεπτά το ριζότο και αποσύρω το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτω τα ξύσματα, το βούτυρο, το κουκουνάρι και το πεκορίνο. Ανακατεύω καλά και σερβίρω αμέσως.

Keywords: ριζότο με εσπεριδοειδή

Σας ευχαριστώ!