Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Ρυζοκεφτέδες γεμιστοί με μοτσαρέλα

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 5 λεπ Rest Time: 2 ώρα Total Time: 2 ώρες 25 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 600 γρ. βρασμένο ελληνικό ρύζι, μεσόσπερμο γλασέ (το μετράτε αφού βράσει)
  • 80 γρ. γραβιέρα Κρήτης, τριμμένη
  • 40 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα (βασιλικό, μαϊντανό, ρίγανη, σχοινόπρασο)
  • 1 μεγάλο κρόκο αυγού
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 150 γρ. μοτσαρέλα
  • Για το πανάρισμα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
  • 1 μεγάλο αυγό χτυπημένο με 2 κουταλιές παγωμένο γάλα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά, τριμμένη
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το βρασμένο ρύζι, την γραβιέρα, την κρέμα γάλακτος, τα μυρωδικά και τον κρόκο. Αλατοπιπερώνω και ζυμώνω λίγο με τα χέρια.

  2. Κόβω την μοτσαρέλα σε 16 κύβους. Παίρνω 3 κουταλιές από το μείγμα του ρυζιού και το πιέζω στις παλάμες μου για να γίνει πλατύ. Βάζω ένα κύβο μοτσαρέλα στο κέντρο και πλάθω σε στρογγυλό μπαλάκι. Συνεχίζω μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

  3. Πανάρω τα μπαλάκια πρώτα στο αλεύρι, μετά στο χτυπημένο αυγό και τέλος στην φρυγανιά. Βάζω μπαλάκια σε ένα δίσκο, σκεπάζω με μεμβράνη και τα βάζω στο ψυγείο, το λιγότερο για 2 ώρες.

  4. Ζεσταίνω αρκετό ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα και τηγανίζω τους ρυζοκεφτέδες για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

  5. Τους σερβίρω ζεστούς με δροσερό γιαούρτι με μυρωδικά και ξύσμα λεμονιού.

Keywords: ρυζοκεφτέδες γεμιστοί με μοτσαρέλα

Σας ευχαριστώ!