Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Ριζότο α λα Μιλανέζε

Ριζότο α λα Μιλανέζε
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 25 λεπ Total Time: 35 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 400 γρ. ρύζι αρμπόριο, καρναρόλι ή καρολίνα
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένο ζαμπόν καπνιστό
  • 1 κρεμμύδι ξερό πολύ ψιλοκομμένο
  • 100 ml λευκό κρασί ξηρό
  • 3-4 κλωστές κρόκου Κοζάνης
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • 1½ λίτρο ζωμό κρέατος
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε μια κατσαρόλα βάζω το ζωμό και το σαφράν και το κρατάω σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράζει για όση ώρα μαγειρεύω το ριζότο.

  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σοτάρω το ζαμπόν και το κρεμμύδι. Μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι προσθέτω το ρύζι και ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα. Μόλις γίνει το ρύζι διάφανο σβήνω με το κρασί, προσθέτω 1 φλιτζάνι ζωμό ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις το ρύζι απορροφήσει το ζωμό προσθέτω άλλο 1 φλιτζάνι ζωμό και συνεχίζω το ανακάτεμα. Συνεχίζω να προσθέτω το ζωμό φλιτζάνι φλιτζάνι μέχρι να να μαγειρευτεί το ρύζι. Θα χρειαστούν περίπου 22-25 λεπτά.

  3. Αποσύρω τη κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτω το βούτυρο, την παρμεζάνα και αλατοπιπερώνω. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: ριζοτο μιλανεζε

Σας ευχαριστώ!