Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Ρεβυθοσαλάτα με φινόκιο και πορτοκάλι

ρεβιθοσαλάτα με φινόκιο πορτοκάλι
\n

<!-- [lt_recipe name=| ΡΕΒΙΘΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΙΝΟΚΙΟ & ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ | servings=|4| prep_time=|10M| cook_time=|25M| total_time=|| summary=|Πολύ χορταστική ρεβιθοσαλάτα με δυνατά αρώματα και γεύση. Τα ψητά ρεβίθια μπορείτε να τα φτιάξετε και να τα απολαμβάνετε σαν σνακ μαζί με το ποτάκι σας.| print=|yes| ingredients=| 300 γρ. ρεβίθια Ωμέγα, μουλιασμένα για 12 ώρες ;1 κόκκινο ξερό κρεμμύδι, καθαρισμένο ολόκληρο ;1 φινόκιο καθαρισμένο από τις χοντρές ίνες, κομμένο σε λεπτές φέτες ;1 αβοκάντο καθαρισμένο ;1 πορτοκάλι, καθαρισμένο και κομμένο σε φιλέτα ;100 γρ. βαλεριάνα ;150 γρ. πολύχρωμα ντοματίνια, κομμένα στη μέση ;Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι ;Για το ντρέσινγκ ;100 ml ελαιόλαδο Dina Nikolaou ;2 κουτ. σούπας ρεβίθια βρασμένα και πολτοποιημένα ;50 ml χυμό πορτοκάλι ;1 κουτ. γλυκού μουστάρδα Dijon ;1 κουτ. γλυκού πάπρικα ;1 κουτ. γλυκού κύμινο, σκόνη ;Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι ;Για τα ψητά ρεβίθια ;3 κουτ. σούπας βρασμένα ρεβίθια ;½ κουτ. γλυκού κύμινο, σκόνη ;½ κουτ. γλυκού πάπρικα ;½ κουτ. γλυκού κουρκουμά ;2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ;Φρεσκοτριμμένο πιπέρι | ] Σουρώνω τα ρεβίθια από το νερό που τα έχω να μουλιάσουν και τα ξεπλένω καλά. Τα βάζω σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι και γεμίζω με νερό. Βράζω τα ρεβίθια για 40-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν. Τα σουρώνω και τα αφήνω να κρυώσουν. ;Για το ντρέσινγκ: Βάζω στο μούλτι 2 κουταλιές από τα βρασμένα ρεβίθια, το χυμό πορτοκαλιού, τη μουστάρδα αλάτι και πιπέρι και τα πολτοποιώ. Προσθέτω το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά, ανακατεύω και αφήνω στην άκρη. ;Για τα ψητά ρεβίθια: Σε ένα ταψάκι βάζω 3 κουταλιές από τα βρασμένα ρεβίθια και πασπαλίζω με τα μπαχαρικά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ραντίζω με το ελαιόλαδο και τα ψήνω για 20 λεπτά στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν. ;Για τη σαλάτα: Σε μια σαλατιέρα βάζω την βαλεριάνα, τα κρύα ρεβίθια, τα ντοματίνια, το φινόκιο, το πορτοκάλι και το αβοκάντο. Αλατοπιπερώνω και ραντίζω με το μισό ντρέσινγκ. Βάζω τη ρεβιθοσαλάτα σε μια μεγάλη πιατέλα, σκορπίζω τα ψημένα ρεβίθια και ραντίζω με το υπόλοιπο ντρέσινγκ. Σερβίρω αμέσως.[/lt_recipe] -->

\n

Πολύ χορταστική σαλάτα με δυνατά αρώματα και γεύση. Τα ψητά ρεβίθια μπορείτε να τα φτιάξετε και να τα απολαμβάνετε σαν σνακ μαζί με το ποτάκι σας.

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 25 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 36 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Περιγραφή
Πολύ χορταστική ρεβιθοσαλάτα με δυνατά αρώματα και γεύση. Τα ψητά ρεβίθια μπορείτε να τα φτιάξετε και να τα απολαμβάνετε σαν σνακ μαζί με το ποτάκι σας.
Υλικά
    Για το ντρέσινγκ
    Για τα ψητά ρεβίθια
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 300 γρ. ρεβίθια Ωμέγα, μουλιασμένα για 12 ώρες
  • 1 κόκκινο ξερό κρεμμύδι, καθαρισμένο ολόκληρο
  • 1 φινόκιο καθαρισμένο από τις χοντρές ίνες, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 αβοκάντο καθαρισμένο
  • 1 πορτοκάλι, καθαρισμένο και κομμένο σε φιλέτα
  • 100 γρ. βαλεριάνα
  • 150 γρ. πολύχρωμα ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 100 ml ελαιόλαδο Dina Nikolaou
  • 2 κουτ. σούπας ρεβίθια βρασμένα και πολτοποιημένα
  • 50 ml χυμό πορτοκάλι
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα Dijon
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο, σκόνη
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 κουτ. σούπας βρασμένα ρεβίθια
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο, σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα
  • ½ κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
    Για το ντρέσινγκ:
  1. blank Βάζω στο μούλτι 2 κουταλιές από τα βρασμένα ρεβίθια, το χυμό πορτοκαλιού, τη μουστάρδα αλάτι και πιπέρι και τα πολτοποιώ. Προσθέτω το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά, ανακατεύω και αφήνω στην άκρη.
  2. Για τα ψητά ρεβίθια:
  3. blank Σε ένα ταψάκι βάζω 3 κουταλιές από τα βρασμένα ρεβίθια και πασπαλίζω με τα μπαχαρικά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ραντίζω με το ελαιόλαδο και τα ψήνω για 20 λεπτά στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
  4. Για τη σαλάτα:
  5. blank Σε μια σαλατιέρα βάζω την βαλεριάνα, τα κρύα ρεβίθια, τα ντοματίνια, το φινόκιο, το πορτοκάλι και το αβοκάντο. Αλατοπιπερώνω και ραντίζω με το μισό ντρέσινγκ. Βάζω τη ρεβιθοσαλάτα σε μια μεγάλη πιατέλα, σκορπίζω τα ψημένα ρεβίθια και ραντίζω με το υπόλοιπο ντρέσινγκ. Σερβίρω αμέσως.
Keywords: ρεβιθοστα φινοκιο πορτοκαλι

Σας ευχαριστώ!