Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Ρεβίθια σούπα

Ρεβίθια σούπα
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 90 λεπ Rest Time: 8 ώρα Total Time: 9 ώρες 45 λεπτά.
Servings 4
Best Season Χειμώνας
Υλικά
  • ½ κιλό ρεβίθια
  • 1 κουτ. σούπας σόδα (σκόνη)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 3-4 γαρύφαλλα
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Μουσκεύω αποβραδίς τα ρεβίθια σε άφθονο κρύο νερό με 1 κουταλιά σόδα. Την επόμενη ημέρα τα στραγγίζω, τα ξεπλένω πολύ καλά σε ένα σουρωτήρι και τα βάζω σε μια κατσαρόλα. Ρίχνω μπόλικο κρύο νερό που να τα καλύψει κατά τουλάχιστον 4 - 5 εκ. Αφήνω τα ρεβίθια να πάρουν βράση σε δυνατή φωτιά και ξαφρίζω για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να σταματήσει να βγαίνει καινούριος αφρός.

  2. Αφού μαζέψω όλο τον αφρό, προσθέτω το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα γαρίφαλα και τη δάφνη.
    Χαμηλώνω τη φωτιά, μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και μαγειρεύω τα ρεβίθια για 1 - 1½ ώρα (ανάλογα με το πόσο βραστερά είναι), μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω το χυμό λεμονιού.
    Ανακατεύω καλά και σερβίρω.

Keywords: ρεβιθια σουπα

Σας ευχαριστώ!