Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Ρεβίθια με λουκάνικα και πράσα στη γάστρα

Ρεβίθια με λουκάνικα και πράσα στη γάστρα
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 70 λεπ Cook Time: 45 λεπ Rest Time: 8 ώρα Total Time: 9 ώρες 55 λεπτά.
Servings 6
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 500 γρ. ρεβύθια
  • 1 κουτ. σούπας χοντρό αλάτι
  • 2-3 λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε χοντρές ροδέλες
  • 3 πράσα, κομμένα σε κομμάτια των 6-7 εκατοστών
  • 3 ντομάτες τριμμένες
  • 1 κουτ. σούπας πελτές
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Μουλιάζω τα ρεβύθια σε ζεστό νερό με 1 κουταλιά της σούπας χοντρό αλάτι 12 ώρες. Μετά τα ξεπλένω καλά και τα βράζω μέχρι να μαλακώσουν χωρίς όμως να λιώσουν. Τα σουρώνω και τα ρίχνω στην γάστρα.
    Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.

  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο και προσθέτω τα λουκάνικα, τα πράσα, την πιπεριά και το σκόρδο. Σοτάρω για λίγα λεπτά ανακατεύοντας. Καρυκεύω και προσθέτω πρώτα τον πελτέ και μετά τις τριμμένες ντομάτες. Ρίχνω και τη ζάχαρη και τέλος συμπληρώνω με λίγο νερό ζεστό. Αφήνω τα υλικά να πάρουν βράση και τα μεταφέρω στο ταψί πάνω από τα ρεβύθια. Σκεπάζω τη γάστρα και ψήνω στο φούρνο για 40 - 45 λεπτά μέχρι να μελώσουν.

Keywords: ρεβιθια λουκανικα πρασα

Σας ευχαριστώ!