Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνω 2 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρω τα κρεμμύδια για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Ρίχνω τις πιπεριές και σοτάρω για 2 - 3 λεπτά ακόμη. Βγάζω τα υλικά από το σκεύος με μια τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρω σε ένα μπολ.
Ρίχνω στην κατσαρόλα άλλες 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, το ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά και σοτάρω τις κομμένες μελιτζάνες για 2 - 3 λεπτά. Προσθέτω τα κολοκυθάκια και συνεχίζω το σοτάρισμα για 3 λεπτά ακόμα. Μεταφέρω και αυτά τα υλικά στο μπολ με τα κρεμμύδια.
Ρίχνω στην κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και, μόλις ζεσταθεί, προσθέτω τις ντομάτες, τον πελτέ, το σκόρδο, τη ζάχαρη, το θυμάρι, τη ρίγανη, το δαφνόφυλλο, αλάτι και πιπέρι και σιγομαγειρεύω για 10 λεπτά, ώσπου οι ντομάτες να αρχίσουν να διαλύονται.
Ξαναβάζω την κατσαρόλα όλα τα σοταρισμένα υλικά, μαγειρεύω για 2 - 3 λεπτά ακόμα (δεν τα αφήνω να μελώσουν) και αποσύρω από τη φωτιά. Σερβίρω το ρατατούγ ζεστό ή χλιαρό, σαν κλασικό λαδερό.
Σας ευχαριστώ!