Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Ραγού ανοιξιάτικο με άρωμα λεμονιού

Ραγού ανοιξιάτικο με άρωμα λεμονιού
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 40 λεπ Cook Time: 25 λεπ Total Time: 1 ώρα 5 λεπτά.
Servings 4
Best Season Άνοιξη
Υλικά
  • 750 γρ. ανάμεικτα λαχανικά της εποχής*
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 200 ml καυτός ζωμός λαχανικών
  • χυμός και ξύσμα από 1 ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά της αρεσκείας μας (άνηθος, μάραθος, μαϊντανός, φρέσκα κρεμμυδάκια, φρέσκος δυόσμος κ.ά.), πολύ ψιλοκομμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Καθαρίζω και πλένω όλα τα λαχανικά που επέλεξα και τα κόβω όλα σε μέτρια κομμάτια, όσο γίνεται στο ίδιο μέγεθος (αν χρησιμοποιήσω φρέσκα κουκιά και αρακά τα αφήνω ως έχουν).

  2. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και βάζω όλα μαζί τα λαχανικά που επέλεξα, καθώς και λίγο αλάτι. Τα σοτάρω για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να γυαλίσουν καλά και να μαλακώσουν ελαφρά.

  3. Προσθέτω τον καυτό ζωμό λαχανικών, σκεπάζω καλά την κατσαρόλα με το καπάκι της και χαμηλώνω πολύ τη φωτιά, ώστε το υγρό στην κατσαρόλα μόλις που να αναδεύεται. Μαγειρεύω τα λαχανικά για 10 - 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν (ιδιαίτερα οι πατάτες, αν βάλω). Αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά και μοιράζω το φαγητό σε πιάτα, μαζί με το ζωμό της κατσαρόλας.

  4. Σε ένα μπολ ανακατεύω το ξύσμα λεμονιού με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και μοιράζω το μείγμα στα πιάτα. Ραντίζω με το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνω, ανακατεύω και σερβίρω.

Note

*ΤΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Φρέσκα πράσινα σπαράγγια, μικρές πατατούλες νέας εσοδείας, κατά προτίμηση βιολογικές, κλωνάρια σέλερι (ή σελινόριζα), φρέσκα άσπρα μανιτάρια, φρέσκα κρεμμυδάκια, φύλλα σπανακιού, σέσκουλου ή μαρουλιού, όλα κομμένα με το χέρι σε μέτρια κομμάτια, ντοματίνια, μικρά και τρυφερά καρότα, φρέσκα κουκιά, φρέσκος αρακάς, μαραθόριζα, μπουκετάκια από μπρόκολο κ.ά.

Keywords: ραγου ανοιξιατικο αρωμα λεμονιου

Σας ευχαριστώ!