Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Quiche με τόνο, κολοκυθάκια και άνηθο

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 45 λεπ Rest Time: 1 ώρα Total Time: 2 ώρες 15 λεπτά.
Servings 6
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
    Για τη ζύμη
  • 160 γρ. βούτυρο Lurpak light, σε μικρά κομματάκια
  • 360 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • αλάτι
  • Για τη γέμιση
  • 2 κονσέρβες τόνο σε νερό, καλά στραγγισμένες
  • 40 γρ. βούτυρο Lurpak light
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 κολοκυθάκια, κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 250 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα light 16% λιπαρά, Arla
  • 4 αυγά
  • 200 ml γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
  • ¼ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
    Για τη ζύμη
  1. blank

    Βάζω στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το βούτυρο και το αλάτι και δουλεύω με το φτερό σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χοντρά ψίχουλα. Σταματάω το μίξερ και βάζω το εξάρτημα γάτζος. Προσθέτω το γιαούρτι και δουλεύω σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία, απαλή ζύμη. Τυλίγω με μεμβράνη και την αφήνω να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.

  2. Για τη γέμιση
  3. blank

    Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν. Ρίχνω τα κολοκυθάκια, το πράσο και τα κρεμμυδάκια, αλατίζω και σοτάρω για 6-7 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα μεταφέρω σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.

  4. blank

    Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάω τα αυγά, το τυρί κρέμα και το γάλα μέχρι να δημιουργηθεί μια παχιά κρέμα. Προσθέτω τα σοταρισμένα υλικά, τον τόνο θρυμματισμένο, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.

  5. Για την quiche
  6. blank

    Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Ανοίγω τη ζύμη με τον πλάστη μέχρι να φτάσει σε πάχος ½ εκ. περίπου. Βουτυρώνω μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 22-24 εκ. με αρκετό ύψος και στρώνω εκεί τη ζύμη, φροντίζοντας να καλύπτει τα τοιχώματα της ταρτιέρας και να εξέχει αρκετά. Ψήνω την άδεια τάρτα για 15 λεπτά.

  7. Σερβίρωblank

    Βγάζω από το φούρνο, αδειάζω τη γέμιση την ισιώνω καλά. Πασπαλίζω με την μοτσαρέλα και ψήνω για 40-45 λεπτά μέχρι να σφίξει η κρέμα και να ροδίσει.

Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 1


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 540
Θερμίδες απο λίπη 713
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 29g45%
Κορεσμένα λίπη g
Τρανς λιπαρά g
Χοληστερόλη 288.5mg97%
Νάτριο mg
Ποτάσσιο mg
Ολικοί Υδατάνθρακες g
Φυτικές Ίνες g
Σάκχαρα g
Πρωτεϊνη g

Βιταμίνη Α %
Βιταμίνη C %
Ασβέστιο %
Σίδηρο %
Βιταμίνη D %
Βιταμίνη Ε %
Βιταμίνη Κ %
Θιαμίνη %
Ριβοφλαβίνη (Β2) %
Νιασίνη %
Βιταμίνη Β6 %
Φυλλικό οξύ %
Βιταμίνη Β12 %
Βιταμίνη Η (Β7) %
Παντοθενικό Οξύ (Β5) %
Φώσφορος %
Ιώδιο %
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο %
Χαλκός %
Μαγγάνιο %
Χρώμιο %
Μολυβδαίνιο %
Χλωρίδιο %

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: τάρτα με κολοκυθάκια, κις Λόρεν,quiche με τόνο,quiche με τόνο

Σας ευχαριστώ!