Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Quiche με τόνο, κολοκυθάκια και άνηθο

Quiche με τόνο, κολοκυθάκια και άνηθο
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 45 λεπ Rest Time: 1 ώρα Total Time: 2 ώρες 15 λεπτά.
Servings 6
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
    Για τη ζύμη
  • 160 γρ. βούτυρο Lurpak light, σε μικρά κομματάκια
  • 360 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • αλάτι
  • Για τη γέμιση
  • 2 κονσέρβες τόνο σε νερό, καλά στραγγισμένες
  • 40 γρ. βούτυρο Lurpak light
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 κολοκυθάκια, κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 250 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα light 16% λιπαρά, Arla
  • 4 αυγά
  • 200 ml γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
  • ¼ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
    Για τη ζύμη
  1. Βάζω στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το βούτυρο και το αλάτι και δουλεύω με το φτερό σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χοντρά ψίχουλα. Σταματάω το μίξερ και βάζω το εξάρτημα γάτζος. Προσθέτω το γιαούρτι και δουλεύω σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία, απαλή ζύμη. Τυλίγω με μεμβράνη και την αφήνω να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.

  2. Για τη γέμιση
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν. Ρίχνω τα κολοκυθάκια, το πράσο και τα κρεμμυδάκια, αλατίζω και σοτάρω για 6-7 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα μεταφέρω σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.

  4. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάω τα αυγά, το τυρί κρέμα και το γάλα μέχρι να δημιουργηθεί μια παχιά κρέμα. Προσθέτω τα σοταρισμένα υλικά, τον τόνο θρυμματισμένο, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.

  5. Για την quiche
  6. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Ανοίγω τη ζύμη με τον πλάστη μέχρι να φτάσει σε πάχος ½ εκ. περίπου. Βουτυρώνω μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 22-24 εκ. με αρκετό ύψος και στρώνω εκεί τη ζύμη, φροντίζοντας να καλύπτει τα τοιχώματα της ταρτιέρας και να εξέχει αρκετά. Ψήνω την άδεια τάρτα για 15 λεπτά.

  7. Βγάζω από το φούρνο, αδειάζω τη γέμιση την ισιώνω καλά. Πασπαλίζω με την μοτσαρέλα και ψήνω για 40-45 λεπτά μέχρι να σφίξει η κρέμα και να ροδίσει.

Keywords: τάρτα με κολοκυθάκια, κις Λόρεν,quiche με τόνο,quiche με τόνο

Σας ευχαριστώ!