Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Quiche με γαλοπούλα, πράσο και μοτσαρέλα

Quiche με γαλοπούλα, πράσο και μοτσαρέλα
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 50 λεπ Total Time: 1 ώρα 20 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
    Για τη ζύμη
  • 160 γρ. βούτυρο Lurpak, σε μικρά κομματάκια
  • 360 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • αλάτι
  • Για τη γέμιση
  • 40 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 πράσα (μόνο το λευκό και ανοιχτό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα
  • 500 γρ. φιλέτο γαλοπούλας, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 200 γρ. μοτσαρέλα Arla, κομμένη σε μέτριους κύβους
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 4 αυγά
  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 200 ml γάλα
  • ¼ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • ¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
    Για τη ζύμη
  1. Βάζω στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το βούτυρο και το αλάτι και δουλεύω με το φτερό σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χοντρά ψίχουλα. Σταματάω το μίξερ και βάζω το εξάρτημα γάτζος. Προσθέτω το γιαούρτι και δουλεύω σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία, απαλή ζύμη. Τυλίγω με μεμβράνη και την αφήνω να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.

  2. Για τη γέμιση
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν. Ρίχνω την γαλοπούλα και σοτάρω για 8-10 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Βγάζω το κρέας με τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο και ρίχνω στο τηγάνι τα πράσα και τα κρεμμυδάκια. Αλατοπιπερώνω και σοτάρω για 3-4 λεπτά μέχρι να μισομαλακώσουν.

  4. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάω τα αυγά με το γάλα και το γιαούρτι μέχρι να δημιουργηθεί μια παχιά κρέμα. Προσθέτω την γαλοπούλα, τα σοταρισμένα πράσα, τον άνηθο, το μοσχοκάρυδο και την μοτσαρέλα.

  5. Για την quiche
  6. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Ανοίγω τη ζύμη με τον πλάστη μέχρι να φτάσει σε πάχος ½ εκ. περίπου. Βουτυρώνω μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 22-24 εκ. με αρκετό ύψος και στρώνω εκεί τη ζύμη, φροντίζοντας να καλύπτει τα τοιχώματα της ταρτιέρας και να εξέχει αρκετά. Αδειάζω τη γέμιση την ισιώνω καλά και γυρίζω το φύλλο ζύμης που περισσεύει, ώστε να μισοκαλύψω την γέμιση.

  7. Ψήνω την quiche για 50 λεπτά μέχρι να σφίξει η κρέμα και να ροδίσει.

Keywords: quiche με γαλοπούλα

Σας ευχαριστώ!