Print Options:

ψωμάκια με λιναρόσπορο και σκληρό τυρί δανίας

ψωμάκια με λιναρόσπορο
<!-- [lt_recipe name=|ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟ & ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ| servings=|10| prep_time=|20M| cook_time=|15M| total_time=|1H| summary=|Τέλεια ψωμάκια για πρωινό αλλά και για σάντουιτς για το σχολείο ή το γραφείο. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε και διαφορετικούς σπόρους για περισσότερο χρώμα και γεύση.| print=|yes| ingredients=|500 γρ. αλεύρι κίτρινο ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ;150 γρ. αλεύρι βρώμης ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΙ;100 γρ. λιναρόσπορο;450 ml νερό;10 γρ. μαγιά ξερή;100 γρ. αυθεντικό Δανέζικο σκληρό τυρί ARLA;10 γρ. αλάτι;10 γρ. μέλι| ]Βάζω στην κουζινομηχανή με τον γάντζο, τα άλευρα, τη μαγιά, το νερό, το αλάτι και το μέλι. Δουλεύω τα υλικά για 10 λεπτά και προσθέτω το λιναρόσπορο και το σκληρό τυρί. Συνεχίζω να ζυμώνω για ακόμη 5 λεπτά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.;Σκεπάζω τον κάδο και αφήνω για 1 ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο. Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C με αέρα.;Kόβω τη ζύμη σε 10-12 κομμάτια και πλάθω ελαφρά σε στρογγυλά μπαλάκια. Τα μεταφέρω σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνω για 10 λεπτά. Ψήνω στο φούρνο για 15 λεπτά.[/lt_recipe] -->

Τέλεια ψωμάκια για πρωινό αλλά και για σάντουιτς για το σχολείο ή το γραφείο. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε και διαφορετικούς σπόρους για περισσότερο χρώμα και γεύση.

Ratings