Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Ψαροκεφτέδες με ούζο και μουστάρδα

Ψαροκεφτέδες με ούζο και μουστάρδα
<!-- [lt_recipe name="ΨΑΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΟΥΖΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ" servings="4-6" prep_time="30M" cook_time="20M" summary="Τέλειο μεζεδάκι για ούζο και παρέα. Η βινεγκρέτ που σας προτείνω είναι ιδιαίτερα πικάντικη και αν δεν την αντέχετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια απαλή μουστάρδα." print="yes" ingredients="700 γρ. φιλέτο λευκού ψαριού κατεψυγμένου (μπακαλιάρος, πέρκα, παγκάσιους κ.λπ.);3 κριθαροκουλούρες μουλιασμένες και καλά στημένες;1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικά;3 κουτ. σούπας ούζο;1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη;1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό;3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα;1 φλιτζ. τσαγιού άνηθο φρέσκο ψιλοκομμένο;1 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη;1 κουτ. γλυκού κέτσαπ;3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο;αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο;φρυγανιά τριμμένη για το πανάρισμα;ηλιέλαιο για το τηγάνισμα;για τη βινεγκρέτ;½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο;2 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη;2 κουτ. σούπας κρέμα λευκού βαλσαμικού;αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο" ]Βράζω τα φιλέτα ψαριού για 8-10 λεπτά σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζω και μόλις κρυώσουν τόσο ώστε να μπορώ να τα πιάσω, τα θρυμματίζω με τα δάχτυλα μου, αφαιρώντας τυχόν κόκκαλα και δέρμα. Τα βάζω σε μεγάλο μπολ, προσθέτω τα μουλιασμένα παξιμάδια, το αυγό, τον άνηθο, την πιπεριά, τα κρεμμυδάκια, το ούζο, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τη κέτσαπ και το αλατοπίπερο. Λαδώνω τα χέρια μου και ζυμώνω το μείγμα καλά. Πλάθω τα κεφτεδάκια και τα πανάρω στη φρυγανιά.;Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, βάζω ηλιέλαιο μέχρι τη μέση. Τηγανίζω τα κεφτεδάκια λίγα λίγα μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσό χρώμα. Τα βγάζω και τα αφήνω σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.;Σερβίρω τα κεφτεδάκια ραντίζοντάς τα με την πικάντικη βινεγκρέτ.;Για την βινεγκρέτ: Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύω καλά τα υλικά.[/lt_recipe] -->
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 20 λεπ Total Time: 50 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 700 γρ. φιλέτο λευκού ψαριού κατεψυγμένου (μπακαλιάρος, πέρκα, παγκάσιους κ.λπ.)
  • 3 κριθαροκουλούρες μουλιασμένες και καλά στημένες
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 3 κουτ. σούπας ούζο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού άνηθο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
  • 1 κουτ. γλυκού κέτσαπ
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • φρυγανιά τριμμένη για το πανάρισμα
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • για τη βινεγκρέτ
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
  • 2 κουτ. σούπας κρέμα λευκού βαλσαμικού ή χυμός από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
  1. Βράζω τα φιλέτα ψαριού για 8-10 λεπτά σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζω και μόλις κρυώσουν τόσο ώστε να μπορώ να τα πιάσω, τα θρυμματίζω με τα δάχτυλα μου, αφαιρώντας τυχόν κόκκαλα και δέρμα. Τα βάζω σε μεγάλο μπολ, προσθέτω τα μουλιασμένα παξιμάδια, το αυγό, τον άνηθο, την πιπεριά, τα κρεμμυδάκια, το ούζο, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τη κέτσαπ και το αλατοπίπερο. Λαδώνω τα χέρια μου και ζυμώνω το μείγμα καλά. Πλάθω τα κεφτεδάκια και τα πανάρω στη φρυγανιά.

  2. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, βάζω ηλιέλαιο μέχρι τη μέση. Τηγανίζω τα κεφτεδάκια λίγα λίγα μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσό χρώμα. Τα βγάζω και τα αφήνω σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.
    Σερβίρω τα κεφτεδάκια ραντίζοντάς τα με την πικάντικη βινεγκρέτ.

  3. Για την βινεγκρέτ
  4. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύω καλά τα υλικά.

Keywords: ψαροκεφτέδες με ούζο,μουστάρδα

Σας ευχαριστώ!