Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Πρασοκεφτέδες φούρνου με γιαούρτι

Πρασοκεφτέδες φούρνου με γιαούρτι

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 45 λεπ Rest Time: 1 ώρα Total Time: 2 ώρες 5 λεπτά.
Servings 30
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 πράσα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), πολύ ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδου, πολύ ψιλοκομμένες
  • 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς, από σπάλα και μπούτι, μισό-μισό
  • ½ φλιτζ. τσαγιού πολύ ψιλοκομμένος άνηθος
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
  • ½ φλιτζ. τσαγιού τριμμένη γραβιέρα της αρεσκείας μας
  • 1 φλιτζ. τσαγιού τριμμένη κριθαροκουλούρα (περίπου 2 κριθαροκουλούρες, τριμμένες στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη)
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα, σε σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο, για το ταψί
Εκτέλεση
  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα πράσα για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά αλλά να μην ροδίσουν. Προσθέτω το σκόρδο και σοτάρω για 1 λεπτό ακόμη. Αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά και αφήνω το μείγμα να κρυώσει.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ (ή σε μια λεκάνη) βάζω τον κιμά, τον άνηθο, το ξίδι και τα αυγά και ζυμώνω με τα χέρια μας για 1 - 2 λεπτά. Ρίχνω το μείγμα του τηγανιού, μαζί με το λάδι του, και ζυμώνω ξανά για άλλα 2 λεπτά. Τέλος, ρίχνω το γιαούρτι, την τριμμένη γραβιέρα, τις τριμμένες κριθαροκουλούρες, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.

  3. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζω για 1 ώρα στο ψυγείο.

  4. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200ºC. Λαδώνω ελαφρώς ένα μεγάλο ταψί. Πλάθω το μείγμα του κιμά σε 30 - 35 κεφτέδες, αρκετά μεγάλους, βάρους περίπου 40 γρ. ο καθένας και τους βάζω στο ταψί. Τους ψήνω για 40 - 45 λεπτά, στο μεσαίο ράφι του φούρνου, μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά, ενώ εσωτερικά θα είναι ψημένοι μεν, αλλά αφράτοι και ζουμεροί.

Keywords: πρασοκεφτεδες φουρνου γιαουρτι

Σας ευχαριστώ!