Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Πράσινη σαλάτα με ωμά μανιτάρια και κοτόπουλο

Πράσινη σαλάτα με ωμά μανιτάρια και κοτόπουλο
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Courses
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Total Time: 30 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 2 μαρούλια ρόμαν (ή 1 ρόμαν και 1 μαρούλι γαλλικό), πλυμένα, στεγνά και κομμένα με το χέρι σε μέτρια κομμάτια
  • 1 λόλα κόκκινη, πλυμένη, στεγνή και κομμένη σε μέτρια κομμάτια
  • 1 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 200 γρ. βραστό κοτόπουλο, θρυμματισμένο
  • Για τα μανιτάρια
  • 400 γρ. λευκά φρέσκα μανιτάρια, καθαρισμένα με ένα νοτισμένο πανάκι και κομμένα σε λεπτές φέτες
  • τα φύλλα από 4 - 5 κλαδάκια θυμάρι (θα το βρείτε σε όλα τα φυτώρια)
  • χυμός από ½ λεμόνι
  • Για τη βινεγκρέτ
  • 2 κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι (ή ½ φλιτζάνι αριάνι)
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • 1 κουταλιά μέλι
  • 2 κουταλιές μηλόξιδο
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
    Για τα μανιτάρια
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τις φέτες των μανιταριών, τα φυλλαράκια του θυμαριού και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύω και αφήνω κατά μέρος για 10 λεπτά.

  2. Για τη βινεγκρέτ
  3. Σε ένα μπολάκι ανακατεύω καλά το γιαούρτι (ή το αριάνι), τη μουστάρδα και το μέλι, μέχρι να γίνουν ένα πυκνό αλλά λείο μείγμα. Προσθέτω το ξίδι, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύω και στη συνέχεια ρίχνω αργά το λάδι, χωρίς να σταματήσω το ανακάτεμα, μέχρι να φτιάξω μια πυκνόρρευστη σάλτσα σαν μαγιονέζα, με λεία και φίνα υφή. Αφήνω τη βινεγκρέτ κατά μέρος.

  4. Για τη σαλάτα
  5. Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ανακατεύω τα μαρούλια, το βραστό κοτόπουλο, τη λόλα και τις λιαστές ντομάτες. Στραγγίζω καλά τα μανιτάρια, τα ρίχνω στη σαλάτα και ανακατεύω απαλά. Περιχύνω με τη βινεγκρέτ και σερβίρω αμέσως. 

Keywords: πρασινη στα ωμα μανιταρια

Σας ευχαριστώ!