Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Πράσα βραστά σαλάτα με λαδολέμονο

Πράσα βραστά σαλάτα με λαδολέμονο
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 30 λεπ Total Time: 45 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 8 - 10 μέτρια πράσα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), κομμένα σε κομμάτια μήκους 4 - 5 εκ.
  • Για το λαδολέμονο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • ξύσμα και χυμός από 1 ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
  • ½ κουτ. γλυκού καστανή ζάχαρη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένος άνηθος (χωρίς τα κοτσάνια)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Χαράζω ελαφρώς τα πράσα κατά μήκος και τα ξεπλένω με τρεχούμενο νερό.
    Βάζω να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και, μόλις κοχλάσει, ρίχνω τα κομμένα πράσα. Τα βράζω για 20 λεπτά, υπολογίζοντας το χρόνο από τη στιγμή που θα πάρει βράση το νερό.
    Τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω να στραγγίξουν σε ένα σουρωτήρι.

  2. Για το λαδολέμονο
  3. Βάζω σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, τη ζάχαρη, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά με ένα πιρούνι.
    Βάζω τα πράσα σε μια πιατέλα, περιχύνω με το λαδολέμονο και σερβίρω τη σαλάτα.

Keywords: πρασα βραστα σαλατα με λαδολεμονο

Σας ευχαριστώ!