Χαράζω ελαφρώς τα πράσα κατά μήκος και τα ξεπλένω με τρεχούμενο νερό.
Βάζω να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και, μόλις κοχλάσει, ρίχνω τα κομμένα πράσα. Τα βράζω για 20 λεπτά, υπολογίζοντας το χρόνο από τη στιγμή που θα πάρει βράση το νερό.
Τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω να στραγγίξουν σε ένα σουρωτήρι.
Βάζω σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, τη ζάχαρη, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά με ένα πιρούνι.
Βάζω τα πράσα σε μια πιατέλα, περιχύνω με το λαδολέμονο και σερβίρω τη σαλάτα.
Σας ευχαριστώ!