Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Πραλίνα σπιτική σοκολάτα-φουντούκι

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Total Time: 20 λεπτά.
Servings 500
Υλικά
  • 200 γρ. κουβερτούρα 52% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια
  • 250 γρ. αγελαδινό βούτυρο, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 100 γρ. φουντούκια, αλεσμένα στο μπλέντερ (ή στο μούλτι) μέχρι να γίνουν σκόνη
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή μέσα σε ένα ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό. Την ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσει και να γίνει λεία κρέμα. Προσθέτουμε το βούτυρο, το ζαχαρούχο γάλα και τη σκόνη φουντουκιών και συνεχίζουμε το ανακάτεμα στο μπεν μαρί, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και τα υλικά να ενωθούν σε ένα πυκνό και λείο μείγμα.

  2. Αποσύρουμε το μπολ και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και να γίνει χλιαρό. Το μοιράζουμε σε δυο γυάλινα αποστειρωμένα βαζάκια*, χωρητικότητας περίπου 250 ml που να κλείνουν αεροστεγώς και τα διατηρούμε στο ψυγείο.

Note

*Για να αποστειρώσουμε γυάλινα βάζα, τα πλένουμε καλά με ζεστό νερό τα τοποθετούμε αναποδογυρισμένα σε ένα ταψάκι, στρωμένο με καθαρή βαμβακερή πετσέτα και βάζουμε το ταψάκι για 15 λεπτά στο φούρνο, στους 100ºC.

Keywords: πραλίνα σπιτική σοκολάτα-φουντούκι

Σας ευχαριστώ!