Βάζω τις πατάτες με μια κατσαρόλα με άφθονο κρύο και αλατισμένο νερό και τις βράζω για 40 - 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τις αφήνω να κρυώσουν ελαφρώς, τις ξεφλουδίζω και τις πολτοποιώ με το μύλο λαχανικών, ή με ένα πιρούνι ή με το πρες πουρέ (αποφεύγω το μούλτι γιατί ο πουρές θα γίνει κολλώδης).
Προσθέτω το ζεστό γάλα και το ελαιόλαδο, ανακατεύω καλά με μια ελαστική σπάτουλα (ή με μια ξύλινη κουτάλα) και ρίχνω τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Ανακατεύω καλά.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω την ψίχα της κολοκύθας σε μέτρια κομμάτια και τα βάζω σε μια κατσαρόλα με άφθονο κρύο νερό. Αλατίζω και βράζω σε μέτρια φωτιά για 25 - 30 λεπτά ή μέχρι η κολοκύθα να μαλακώσει.
Τη στραγγίζω, τη σκουπίζω καλά και τη λιώνω με τον ίδιο τρόπο που έλιωσα τις πατάτες. Αδειάζω τον πουρέ σε ένα ψιλό σουρωτήρι-σήτα και τον αφήνω για 30 λεπτά, για να στραγγίξει καλά. Τον μεταφέρω σε ένα μπολ, προσθέτω το ελαιόλαδο, το γλυκάνισο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά.
Αφήνω τους δύο πουρέδες να κρυώσουν.
Βάζουμε όλα τα υλικά του σε ένα μπολ, τα χτυπάμε καλά με ένα πιρούνι και νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Μοιράζω τους πουρέδες σε πιάτα και τους περιχύνω με το ντρέσινγκ. Σερβίρω αμέσως.
ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ
Σας ευχαριστώ!