Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

pizzabread

pizzabread

\n

<!-- [lt_recipe name=| PIZZABREAD| servings=|8-10| prep_time=|20M| cook_time=|35M| total_time=|| summary=| Γρήγορο και αγαπημένο, ιδιαίτερα στα παιδιά και τους φίλους τους. Σε πάρτι θα το λατρέψουν αλλά και σαν σνακ για το σχολείο.| print=|yes| ingredients=| 2 ζύμες πίτσας Ζύμη Ψαχνών ;Λίγο βούτυρο Lurpak, για το άλειμμα του ταψιού ;Για τη γέμιση ;150 γρ. μοτσαρέλα Arla, τριμμένη ;200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla ;200 γρ. φέτα κομμένη σε κύβους ;180 γρ. πανσέτα καπνιστή, Κασσάκης, ψιλοκομμένη ;Για τη σάλτσα ;30 γρ. βούτυρο Lurpak ;1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ;1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο ;1 κουτ. σούπας κρέμα σκόρδου ;200 γρ. σάλτσα ντομάτας ;60 ml Syrah Κτήμα Αβαντίς ;1 κουτ. σούπας πετιμέζι DinaNikolaou ; ½ ματσάκι, ψιλοκομμένο μαϊντανό ;Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι ;Για το ψήσιμο ;70 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο ;1 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου ;2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο ;Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι | ]Για τη σάλτσα: Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζω το βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν. Ρίχνω το κρεμμύδι, αλατίζω και σοτάρω για 1-2 λεπτά. Σβήνω με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω την κρέμα σκόρδου, τη σάλτσα ντομάτας, το πετιμέζι και αλατοπιπερώνω. Ανακατεύω και αφήνω τη σάλτσα να βράσει για 15 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω να γίνει χλιαρή. ;Για το pizza bread: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.  Σε ένα μπολ ανακατεύω τα τυριά της γέμιση και τα αφήνω στην άκρη. ;Ανοίγω τα ζυμάρια της πίτσας και τα στρώνω στον πάγκο της κουζίνας. Με ένα κουπάτ κόβω σε δίσκους. Βάζω στο κέντρο κάθε δίσκου 1-2 κουταλάκια σάλτσα ντομάτας, λίγο τυρί κρέμα, μοτσαρέλα, πανσέτα, λίγο μαϊντανό και 1 κύβο φέτα. Κλείνω με προσοχή τη ζύμη, εγκλωβίζοντας τη γέμιση και τοποθετώ το μπαλάκι στο βουτυρωμένο ταψάκι, Συνεχίζω μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά. ;Ανακατεύω τα υλικά του ψησίματος και αλείφω γενναιόδωρα τα μπαλάκια ζύμης. Ψήνω στο φούρνο για 35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.[/lt_recipe] -->

\n

Γρήγορο και αγαπημένο, ιδιαίτερα στα παιδιά και τους φίλους τους. Σε πάρτι θα το λατρέψουν αλλά και σαν σνακ για το σχολείο.

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 35 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 56 λεπτά.
Servings 8
Best Season Για όλες τις εποχές
Περιγραφή
Γρήγορο και αγαπημένο, ιδιαίτερα στα παιδιά και τους φίλους τους. Σε πάρτι θα το λατρέψουν αλλά και σαν σνακ για το σχολείο.
Υλικά
    Για τη γέμιση
    Για τη σάλτσα
    Για το ψήσιμο
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 2 ζύμες πίτσας Ζύμη Ψαχνών
  • Λίγο βούτυρο Lurpak, για το άλειμμα του ταψιού
  • 150 γρ. μοτσαρέλα Arla, τριμμένη
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 200 γρ. φέτα κομμένη σε κύβους
  • 180 γρ. πανσέτα καπνιστή, Κασσάκης, ψιλοκομμένη
  • 30 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας κρέμα σκόρδου
  • 200 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 60 ml Syrah Κτήμα Αβαντίς
  • 1 κουτ. σούπας πετιμέζι DinaNikolaou
  • ½ ματσάκι, ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 70 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
    Για τη σάλτσα:
  1. blank Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζω το βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν. Ρίχνω το κρεμμύδι, αλατίζω και σοτάρω για 1-2 λεπτά. Σβήνω με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω την κρέμα σκόρδου, τη σάλτσα ντομάτας, το πετιμέζι και αλατοπιπερώνω. Ανακατεύω και αφήνω τη σάλτσα να βράσει για 15 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω να γίνει χλιαρή.
  2. Για το pizza bread:
  3. blank Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.  Σε ένα μπολ ανακατεύω τα τυριά της γέμιση και τα αφήνω στην άκρη.
  4. blankΑνοίγω τα ζυμάρια της πίτσας και τα στρώνω στον πάγκο της κουζίνας. Με ένα κουπάτ κόβω σε δίσκους. Βάζω στο κέντρο κάθε δίσκου 1-2 κουταλάκια σάλτσα ντομάτας, λίγο τυρί κρέμα, μοτσαρέλα, πανσέτα, λίγο μαϊντανό και 1 κύβο φέτα. Κλείνω με προσοχή τη ζύμη, εγκλωβίζοντας τη γέμιση και τοποθετώ το μπαλάκι στο βουτυρωμένο ταψάκι, Συνεχίζω μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.
  5. blankΑνακατεύω τα υλικά του ψησίματος και αλείφω γενναιόδωρα τα μπαλάκια ζύμης. Ψήνω στο φούρνο για 35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Keywords: pizzabread

Σας ευχαριστώ!