Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Πίτα της Τυρινής

Πίτα της Τυρινής
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 45 λεπ Total Time: 55 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
  • 3 αυγά + 1 για το άλειμμα της πίτας, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 3 φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ανθότυρο, τριμμένο με το χέρι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φέτα, τριμμένη με το χέρι
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + 2 για το άλειμμα της πίτας
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι, ψιλό
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω τα 3 αυγά με το σύρμα. Προσθέτω όλα τα υλικά της πίτας (γάλα, γιαούρτι, ανθότυρο, φέτα, κρεμμυδάκια, άνηθο, ελαιόλαδο, μπέικιν, σιμιγδάλι) και ανακατεύω πολύ καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα πυκτός χυλός. Μεταφέρω το μίγμα σε ταψάκι αλειμμένο με το βούτυρο και στρώνω την επιφάνειά του με ένα κουτάλι.

  2. Πίτα της Τυρινής

    Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάω το αυγό με τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και το απλώνω στην επιφάνεια της πίτας.
    Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 45 λεπτά. Σερβίρεται ζεστή ή κρύα.

Keywords: πίτα της τυρινής

Σας ευχαριστώ!