Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

πίτα-πίτσα με βλήτα και τυρί κρέμα

πίτα-πίτσα με βλήτα και τυρί κρέμα

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία ιδανική πρόταση για όλες τις ώρες τις ημέρας, με υπέροχη γεύση και υψηλή διατροφική αξία Τα βλήτα είναι μια εξαιρετική πηγή σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Περιέχουν βιταμίνη Κ, β-καροτένιο (προβιταμίνη Α) , βιταμίνη C, φυλλικό οξύ, ριβοφλαβίνη, βιταμίνη B6, μαγνήσιο, κάλιο και μαγγάνιο.

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 8 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 24 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Περιγραφή
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία ιδανική πρόταση για όλες τις ώρες τις ημέρας, με υπέροχη γεύση και υψηλή διατροφική αξία Τα βλήτα είναι μια εξαιρετική πηγή σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Περιέχουν βιταμίνη Κ, β-καροτένιο (προβιταμίνη Α) , βιταμίνη C, φυλλικό οξύ, ριβοφλαβίνη, βιταμίνη B6, μαγνήσιο, κάλιο και μαγγάνιο. Όλα τα παραπάνω θρεπτικά συστατικά είναι απαραίτητα για την ενίσχυση της φυσικής άμυνας και την τόνωση του οργανισμού. Ταυτόχρονα, το αγελαδινό βούτυρο αλλά και το φρέσκο τυρί κρέμα παρέχουν πλουσιοπάροχα ασβέστιο και βιταμίνη D, θρεπτικά συστατικά που σχετίζονται με την καλή οστική υγεία και την ισχυρή θωράκιση του ανοσοποιητικού Στο θρεπτικό αποτέλεσμα, θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και τη φανταστική γεύση που προκύπτει από τα υπέροχα υλικά που περιέχει η συνταγή μας, τα οποία διακρίνονται και για την σπουδαία διατροφική τους αξία.
Υλικά
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 4 ατομικές, αραβικές πίτες
  • 500 γρ. βλήτα, καθαρισμένα και χοντροκομμένα
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak
  • 1 σφηνάκι κρασί λευκό
  • ½ κουτ. μπούκοβο γλυκό
  • 4 κουτ. σούπας κέτσαπ
  • 400 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 4 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
Οδηγίες
    Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
  1. blankΣε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνω το βούτυρο να ζεσταθεί. Ρίχνω τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερό) και σοτάρω για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω τα βλήτα, αλατίζω και ανακατεύω για να σοταριστούν, να βγάλουν τα υγρά τους και να πέσει ο όγκος τους. Ραντίζω με το κρασί και συνεχίζω το σοτάρισμα με να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
  2. blankΑπλώνω τις αραβικές πίτες σε μια λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος. Βάζω σε κάθε πίτα 1 κουτ. σούπας κέτσαπ και την απλώνω να πάει παντού. Μοιράζω τα σοταρισμένα βλήτα (καλό είναι να τα πιάσετε με τσιμπίδα για να μη μεταφέρετε και τυχόν υγρά που θα έχει μέσα το τηγάνι) και σκορπίζω περίπου 100 γρ. τυρί κρέμα σε κάθε πίτα.
  3. blankΠασπαλίζω με το μπούκοβο και βάζω τις πίτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 5-8 λεπτά μέχρι να μισολιώσει το τυρί και να να ψηθούν οι αραβικές πίτες. Βγάζω τις πίτες από το φούρνο, μοιράζω τα ντοματίνια και σερβίρω αμέσως.
Keywords: πίτα-πίτσα βλήτα τυρί κρέμα

Σας ευχαριστώ!