Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

πιτα με λουκανικο με πορτοκαλι

πίτα με λουκάνικο και ππορτοκάλι
\n

<!-- [lt_recipe name=| ΠΙΤΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ | servings=|6-8| prep_time=|20M| cook_time=|40M| total_time=|| summary=| Υπέροχα τραγανή και με έντονη γεύση αφού το λουκάνικο με πορτοκάλι έχει «δυνατό» χαρακτήρα. Μια πίτα που τα έχει όλα! | print=|yes| ingredients=| 14 φύλλα Βυρητού Ζύμη Ψαχνών ;150 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο ;Για τη γέμιση ;250 γρ. λουκάνικο με πορτοκάλι Μουταβελής, ψιλοκομμένο ;200 γρ. μοτσαρέλα Arla, τριμμένη ;3 αυγά, ελαφρά χτυπημένα ;200 γρ. αλεύρι βρώμης, Μύλοι Δάκου ;1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ ;100 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla ;1 κουτ. γλυκού mix Παστουρμά, evripidou.gr ;1 μήλο, ψιλοκομμένο ;Φρεσκοτριμμένο πιπέρι | ] Για τη γέμιση: Βάζω ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω τα λουκάνικα και τα σοτάρω χωρίς λιπαρή ουσία μέχρι να ροδίσουν. Τα βάζω στην άκρη μέχρι να τα χρειαστώ. ;Βάζω σε ένα μπολ τα αυγά και την κρέμα γάλακτος και τα χτυπάω μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω το αλεύρι βρώμης, το μπέικιν πάουντερ, το μιξ παστουρμά, τη μοτσαρέλα, το μήλο και τα σοταρισμένα λουκάνικα. Ανακατεύω καλά. ;Για την πίτα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Απλώνω 2 φύλλα Βυρητού, το ένα επάνω στο άλλο και αλείφω με βούτυρο. Στρώνω από πάνω άκομη 2 φύλλα και βουτυρώνω. Τέλος, απλώνω ακόμη 2 φύλλα (συνολικά 6 φύλλα) και βουτυρώνω. Πασπαλίζω με λίγο mix παστουρμά και βάζω το μείγμα της γέμισης στο κέντρο. Σκεπάζω τη γέμιση με τις άκρες των φύλλων, δημιουργώντας ένα ρολό. Μεταφέρω το ρολό σε ένα ταψί. ;Απλώνω 1 φύλλο Βυρητού από την στενή πλευρά και τσαλακώνω σε μορφή πλισέ. Βουτυρώνω ελαφρά και βάζω το πλισέ επάνω στο ρολό. Συνεχίζω με την ίδια τεχνική μέχρι να καλύψω όλο το ρολό με λωρίδες πλισέ. Ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά.[/lt_recipe] -->

\n

Υπέροχα τραγανή και με έντονη γεύση αφού το λουκάνικο με πορτοκάλι έχει «δυνατό» χαρακτήρα. Μια πίτα που τα έχει όλα!

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 40 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 1 ώρα 1 λεπτό
Servings 6
Best Season Για όλες τις εποχές
Περιγραφή
Υπέροχα τραγανή και με έντονη γεύση αφού το λουκάνικο με πορτοκάλι έχει «δυνατό» χαρακτήρα. Μια πίτα που τα έχει όλα!
Υλικά
    Για τη γέμιση
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 14 φύλλα Βυρητού Ζύμη Ψαχνών
  • 150 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 250 γρ. λουκάνικο με πορτοκάλι Μουταβελής, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. μοτσαρέλα Arla, τριμμένη
  • 3 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 200 γρ. αλεύρι βρώμης, Μύλοι Δάκου
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 100 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • 1 κουτ. γλυκού mix Παστουρμά, evripidou.gr
  • 1 μήλο, ψιλοκομμένο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
    Για τη γέμιση:
  1. blank Βάζω ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω τα λουκάνικα και τα σοτάρω χωρίς λιπαρή ουσία μέχρι να ροδίσουν. Τα βάζω στην άκρη μέχρι να τα χρειαστώ.
  2. blankΒάζω σε ένα μπολ τα αυγά και την κρέμα γάλακτος και τα χτυπάω μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω το αλεύρι βρώμης, το μπέικιν πάουντερ, το μιξ παστουρμά, τη μοτσαρέλα, το μήλο και τα σοταρισμένα λουκάνικα. Ανακατεύω καλά.
  3. Για την πίτα:
  4. blankΠροθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Απλώνω 2 φύλλα Βυρητού, το ένα επάνω στο άλλο και αλείφω με βούτυρο. Στρώνω από πάνω άκομη 2 φύλλα και βουτυρώνω. Τέλος, απλώνω ακόμη 2 φύλλα (συνολικά 6 φύλλα) και βουτυρώνω. Πασπαλίζω με λίγο mix παστουρμά και βάζω το μείγμα της γέμισης στο κέντρο. Σκεπάζω τη γέμιση με τις άκρες των φύλλων, δημιουργώντας ένα ρολό. Μεταφέρω το ρολό σε ένα ταψί.
  5. blankΑπλώνω 1 φύλλο Βυρητού από την στενή πλευρά και τσαλακώνω σε μορφή πλισέ. Βουτυρώνω ελαφρά και βάζω το πλισέ επάνω στο ρολό. Συνεχίζω με την ίδια τεχνική μέχρι να καλύψω όλο το ρολό με λωρίδες πλισέ. Ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά.
Keywords: πιτα λουκανικο πορτοκαλι

Σας ευχαριστώ!