Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

πιπερόπιτα

πιπερόπιτα

Η τέλεια συνταγή για brunch ή για το γραφείο. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και 200 γρ. καπνιστό ζαμπόν για πιο πλούσια γεύση.

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 40 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 56 λεπτά.
Servings 8
Best Season Για όλες τις εποχές
Περιγραφή
Η τέλεια συνταγή για brunch ή για το γραφείο. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και 200 γρ. καπνιστό ζαμπόν για πιο πλούσια γεύση.
Υλικά
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 300 γρ. αλεύρι κίτρινο ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
  • 80 γρ. βούτυρο LURPAK, μαλακωμένο
  • 5 γρ. μαγιά ξερή
  • 2 αυγά
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 36% ARLA
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε μικρά καρέ, σοταρισμένη
  • 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε μικρά καρέ, σοταρισμένη
  • 200 γρ. ARLA mozzarella τριμμένη
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι &amp
  • πιπέρι
Οδηγίες
    Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
  1. blankΠροθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το θυμάρι. Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής τα αυγά και την κρέμα γάλακτος και τα χτυπάω σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα.
  2. blankΜεταφέρω το μείγμα στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύω με μια μαρίζ προσθέτοντας σταδιακά το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια. Αφού ενσωματωθεί το βούτυρο στο μείγμα, προσθέτω την μοτσαρέλα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  3. blankΒουτυρώνω καλά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ 20-22 εκ. Αδειάζω το μισό μείγμα στη φόρμα και ισιώνω με ένα κουτάλι. Σκορπίζω τις μισές σοταρισμένες πιπεριές και καλύπτω με το υπόλοιπο μείγμα. Σκορπίζω τις υπόλοιπες πιπεριές και ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά.
Keywords: πιπερόπιτα

Σας ευχαριστώ!