Η τέλεια συνταγή για brunch ή για το γραφείο. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και 200 γρ. καπνιστό ζαμπόν για πιο πλούσια γεύση.
Υλικά
Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
300 γρ. αλεύρι κίτρινο ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
80 γρ. βούτυρο LURPAK, μαλακωμένο
5 γρ. μαγιά ξερή
2 αυγά
200 ml κρέμα γάλακτος 36% ARLA
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε μικρά καρέ, σοταρισμένη
1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε μικρά καρέ, σοταρισμένη
200 γρ. ARLA mozzarella τριμμένη
1 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι
Αλάτι &
πιπέρι
Instructions
Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το θυμάρι. Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής τα αυγά και την κρέμα γάλακτος και τα χτυπάω σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα.
Μεταφέρω το μείγμα στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύω με μια μαρίζ προσθέτοντας σταδιακά το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια. Αφού ενσωματωθεί το βούτυρο στο μείγμα, προσθέτω την μοτσαρέλα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Βουτυρώνω καλά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ 20-22 εκ. Αδειάζω το μισό μείγμα στη φόρμα και ισιώνω με ένα κουτάλι. Σκορπίζω τις μισές σοταρισμένες πιπεριές και καλύπτω με το υπόλοιπο μείγμα. Σκορπίζω τις υπόλοιπες πιπεριές και ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά.