Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Πιλάφι με κρεμμύδια

Πιλάφι με κρεμμύδια
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 5 λεπ Cook Time: 18 λεπ Rest Time: 10 λεπ Total Time: 33 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρέ
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ρύζι Καρολίνα
  • 5 φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό (ή ζωμός της αρεσκείας μας)
  • λίγο αλάτι
Εκτέλεση
  1. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω το ρύζι, ανακατεύω μερικές φορές μέχρι να γυαλίσουν οι κόκκοι του και σβήνω με το ζεστό νερό (ή το ζωμό).

  2. Ρίχνω λίγο αλάτι και, όταν το υγρό πάρει βράση χαμηλώνω τη φωτιά και μαγειρεύω για 15 - 18 λεπτά, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλο το υγρό (θα σχηματιστούν μικρές τρύπες στην επιφάνεια).

  3. Αποσύρω από τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα με ένα καθαρό πανί και μετά με το καπάκι της και αφήνω κατά μέρος για 10 λεπτά.

Keywords: πιλαφι με κρεμμυδια

Σας ευχαριστώ!