Print Options:

Πιλάφι με κρεμμύδια

Πιλάφι με κρεμμύδια
Ratings 4 from 1 votes
Cooking Method
Time
Prep Time: 5 mins Cook Time: 18 mins Rest Time: 10 mins Total Time: 33 mins
Servings 6
Υλικά
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρέ
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ρύζι Καρολίνα
  • 5 φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό (ή ζωμός της αρεσκείας μας)
  • λίγο αλάτι
Εκτέλεση
  1. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω το ρύζι, ανακατεύω μερικές φορές μέχρι να γυαλίσουν οι κόκκοι του και σβήνω με το ζεστό νερό (ή το ζωμό).

  2. Ρίχνω λίγο αλάτι και, όταν το υγρό πάρει βράση χαμηλώνω τη φωτιά και μαγειρεύω για 15 - 18 λεπτά, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλο το υγρό (θα σχηματιστούν μικρές τρύπες στην επιφάνεια).

  3. Αποσύρω από τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα με ένα καθαρό πανί και μετά με το καπάκι της και αφήνω κατά μέρος για 10 λεπτά.

Keywords: πιλαφι με κρεμμυδια
Οnline: https://dinanikolaou.gr/recipe/pilafi-me-kremmydia/

Σας ευχαριστώ!