Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Πέρκα με σάλτσα μυρωδικών και πλιγούρι

Πέρκα με σάλτσα μυρωδικών και πλιγούρι
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 10 λεπ Total Time: 30 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 4 φιλέτα (ή φέτες) λευκού ψαριού όπως πέρκα, μπακαλιάρος, γαλέος κ.α. (αν επιλέξουμε γλώσσες υπολογίζουμε 8 φιλέτα, δύο για κάθε μερίδα), βάρους περίπου 200 γρ. το καθένα
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι, τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη
  • αλάτι
  • Για τη σάλτσα μυρωδικών
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένος μαϊντανός (τα φύλλα)
  • 1/3 φλιτζ. τσαγιού πολύ ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ¼ φλιτζ. τσαγιού κάππαρη, ξεπλυμένη, στραγγισμένη και ψιλοκομμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • ½ κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι, τριμμένο
  • ½ κουτ. γλυκού ξερό δεντρολίβανο, τριμμένο
  • 50 ml χυμός λεμονιού
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το πλιγούρι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού πλιγούρι
  • 200 ml χυμός λεμονιού
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 2 - 3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 2 φλιτζ. τσαγιού πολύ ψιλοκομμένος μαϊντανός (τα φύλλα)
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, πολύ ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού πολύ ψιλοκομμένος άνηθος (χωρίς τα κοτσάνια)
  • 1/3 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα από φρέσκο δυόσμο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
    Πλιγούρι
  1. Βάζω το πλιγούρι σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα μπολάκι χτυπάω με το πιρούνι το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και το σκόρδο και περιχύνω το πλιγούρι. Ανακατεύω καλά και προσθέτω το μαϊντανό, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και το δυόσμο. Νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι, σκεπάζω το μπολ και το βάζω στο ψυγείο, μέχρι το πλιγούρι να απορροφήσει το υγρό μείγμα και να μαλακώσει.

  2. Πράσινη σάλτσα
  3. Ανακατεύω καλά όλα τα υλικά της σε ένα μπολ και αφήνω κατά μέρος.

  4. Ψάρια
  5. Προθερμαίνω το φούρνο στους 220°C. Στρώνω με λαδόκολλα ένα μεγάλο ρηχό ταψί και αραδιάζω εκεί τα φιλέτα σε μονή στρώση. Τα ραντίζω με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού, τα αλατοπιπερώνω και τα πασπαλίζω με το μαϊντανό, το θυμάρι και τη ρίγανη. Βάζω το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνω τα φιλέτα για 10 - 12 λεπτά. Τα μοιράζω σε πιάτα, περιχύνω με την πράσινη σάλτσα και συνοδεύω με το πλιγούρι.

Keywords: περκα με σαλτσα μυρωδικων πλιγουρι

Σας ευχαριστώ!