Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Πεπόνι γεμιστό με ζελέ καρπούζι

Πεπόνι γεμιστό με ζελέ καρπούζι
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Rest Time: 6 ώρα Total Time: 6 ώρες 15 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
  • 1 μικρό πεπόνι
  • 600 ml χυμό καρπουζιού (χρειάζομαι 2 κιλά περίπου, ψίχα καρπουζιού, καθαρισμένη και ξεσποριασμένη)
  • 4 φύλλα ζελατίνας (2,5 γρ.)
  • 1 σφηνάκι σιρόπι τριαντάφυλλο ή γρεναδίνη ή σιρόπι ροδιού
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού νερό
  • 5 κουτ. σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση
  1. Βάζω λίγη λίγη την ψίχα του καρπουζιού στο μπλέντερ και την πολτοποιώ καλά. Μεταφέρω τον πολτό σε ένα ψιλό σουρωτήρι και ανακατεύοντας σουρώνω για να βγάλω το χυμό του καθαρό.
    Μουλιάζω τις ζελατίνες σε ένα μπολ με κρύο νερό.

  2. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζω για 3 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη για να φτιάξω ένα σιρόπι. Αποσύρω από τη φωτιά προσθέτω τις ζελατίνες καλά στυμμένες και ανακατεύω να διαλυθούν καλά. Αφήνω το σιρόπι να κρυώσει.

  3. Σε μια μεγάλη κανάτα βάζω τον χυμό καρπούζι, το σιρόπι με τις ζελατίνα και το σιρόπι τριαντάφυλλο. Ανακατεύω καλά.

  4. Κόβω το πεπόνι στη μέση και αφαιρώ τα σπόρια. Ξύνω λίγο με το κουτάλι και αφαιρώ και λίγη ψίχα για να έχω περισσότερο χώρο για το ζελέ.
    Γεμίζω τα δύο μισά πεπόνια με το ζελέ καρπούζι και τα μεταφέρω με προσοχή στο ψυγείο. Τα αφήνω για 5-6 ώρες μέχρι να παγώσει καλά το ζελέ και να στερεοποιηθεί.
    Σερβίρω το πεπόνι κομμένο σε φέτες.

Keywords: πεπόνι γεμιστό με ζελέ καρπούζι

Σας ευχαριστώ!