Βράζω τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Τα στραγγίζω καλά και τα διατηρώ κατά μέρος, ζεστά.
Σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σοτάρω τα φρέσκα κουκιά για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Χαμηλώνω τη φωτιά, ρίχνω το γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα. Mαγειρεύω για 2 λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί καλά το γιαούρτι, προσέχοντας όμως να μην «κόψει». Τέλος, ρίχνω την παρμεζάνα και μαγειρεύω για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει το τυρί. Αποσύρω από τη φωτιά.
Προσθέτω τα στραγγισμένα ζυμαρικά και τον ψιλοκομμένο δυόσμο, ανακατεύω και μαγειρεύω για 1 λεπτό ακόμα. Ρίχνω άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρω.
Σας ευχαριστώ!