Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Πένες με φρέσκα κουκιά και δυόσμο

Πένες με φρέσκα κουκιά και δυόσμο
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 15 λεπ Total Time: 35 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 1 πακέτο ζυμαρικά πένες (ή ριγκατόνι)
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 250 γρ. φρέσκα κουκιά (ζυγισμένα καθαρισμένα)
  • 2/3 φλιτζ. τσαγιού στραγγιστό γιαούρτι
  • 50 γρ. παρμεζάνα (ή παλαιωμένη γραβιέρα), τριμμένη
  • 4 κουτ. σούπας πολύ ψιλοκομμένος φρέσκος δυόσμος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Βράζω τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Τα στραγγίζω καλά και τα διατηρώ κατά μέρος, ζεστά.

  2. Σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σοτάρω τα φρέσκα κουκιά για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά.

  3. Χαμηλώνω τη φωτιά, ρίχνω το γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα. Mαγειρεύω για 2 λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί καλά το γιαούρτι, προσέχοντας όμως να μην «κόψει». Τέλος, ρίχνω την παρμεζάνα και μαγειρεύω για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει το τυρί. Αποσύρω από τη φωτιά.

  4. Προσθέτω τα στραγγισμένα ζυμαρικά και τον ψιλοκομμένο δυόσμο, ανακατεύω και μαγειρεύω για 1 λεπτό ακόμα. Ρίχνω άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρω.

Keywords: πενες φρεσκα κουκια δυοσμο

Σας ευχαριστώ!