Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Πένες στο φούρνο με 3 τυριά

Πένες στο φούρνο με 3 τυριά
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 20 λεπ Total Time: 40 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 500 γρ. πέννες ριγέ ΗΛΙΟΣ
  • 30 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak
  • 3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 λίτρο γάλα
  • 200 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη, Arla
  • 150 γρ. σκληρό τυρί Δανίας, τριμμένο, Arla
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα, Arla
  • 1 ματσάκι ρόκα (μόνο φύλλα), ψιλοκομμένα
  • λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
  1. blank

    Βράζω τα ζυμαρικά για 2 λεπτά λιγότερο από που αναγράφεται στη συσκευασία. Τα στραγγίζω και τα διατηρώ ζεστά. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.

  2. blank

    Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, κατά προτίμηση αντικολλητική, ζεσταίνω το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και ρίχνω πασπαλιστά το αλεύρι. Το καβουρδίζω για 2 - 3 λεπτά και ανακατεύω διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αποκτήσει καστανό χρώμα και να σκορπίσει το άρωμά του. Προσθέτω σταδιακά το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας ασταμάτητα, μέχρι να διαλυθούν τα κομπαλάκια που θα σχηματιστούν.

  3. blankΜαγειρεύω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 3 – 4 λεπτά, μέχρι το μείγμα (ρου), να δέσει. Προσθέτω όλα τα τυριά και συνεχίζω το ανακάτεμα για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να λιώσουν. Αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά, ρίχνω αλάτι, πιπέρι και τριμμένο μοσχοκάρυδο και ανακατεύω.
  4. Ρίχνω τα ζυμαρικά σε ένα μέτριο, βαθύ και πυρίμαχο ταψί. Προσθέτω τη σάλτσα, ανακατεύω και βάζω το ταψί στο φούρνο. Ψήνω το φαγητό για 15 – 20 λεπτά, μέχρι η επιφάνειά του να αποκτήσει μια χρυσαφένια κρούστα. Το σερβίρω ζεστό και συνοδεύω με πράσινη σαλάτα.
Note

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Τα ζυμαρικά ολικής άλεσης (οι πένες ριγέ ολικής) παρέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμινών της ομάδας Β, οι οποίες ενδυναμώνουν το νευρικό σύστημα και ενισχύουν το μεταβολισμό. Ταυτόχρονα, παρουσιάζουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη γεγονός που σημαίνει ότι προκαλούν ήπια αύξηση του σακχάρου στο αίμα (χωρίς απότομες αυξομειώσεις γλυκόζης) και επομένως συμπεριφέρονται πολύ καλύτερα, από τα λευκά ζυμαρικά, κατά το μεταβολισμό τους. Η υπέροχη αυτή συνταγή της Ντίνας, προσφέρει ένα επιπλέον πλούσιο κοκτέιλ βιταμινών και μετάλλων που σχετίζονται με την καλή οστική υγεία και τη θωράκιση του ανοσοποιητικού. Η παρουσία του βουτύρου και των τριών τυριών απογειώνει όχι μόνο γευστικά τη συνταγή, αλλά και θρεπτικά με δεδομένη την πολύ υψηλή περιεκτικότητα τους στη ζωτική για το ανοσοποιητικό βιταμίνη D, σε βιταμίνη Α για πιο υγιές δέρμα και μαλλιά και βέβαια σε ασβέστιο για ισχυρά οστά. Ο συνδυασμός του ασβεστίου με τη βιταμίνη D αποτρέπει από τον κίνδυνο της οστεοπόρωσης και παράλληλα συμβάλει στην ισχυροποίηση του ανοσοποιητικού, γεγονός που έχουμε τόσο πολύ ανάγκη ιδιαίτερα σήμερα λόγω του απειλητικού κορωνoϊού.

Keywords: πενες στο φουρνο 3 τυρια

Σας ευχαριστώ!