Print Options:

Πένες με τυρί κρέμα και ντοματίνια

Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 10 10 mins Cook Time: 15 15 mins Total Time: 25 mins
Servings 4
Υλικά
  • 400 γρ. πένες
  • 50 γρ. Lurpak βούτυρο light
  • 300 γρ. ντοματίνια
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα σε νιφάδες
  • 200 γρ. Arla τυρί κρέμα light
  • 60 γρ. Arla Αυθεντικό Δανέζικο σκληρό τυρί, τριμμένο
  • 40 γρ. φυστίκια Αιγίνης, αλατισμένα
  • Λίγα φύλλα φρέσκια ρίγανη, για το σερβίρισμα
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνω τις πένες και τις βράζω al dente. Κρατάω ½ φλιτζάνι από το νερό του βρασμού, σουρώνω τις πένες και τις διατηρώ ζεστές.

  2. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζω το μισό βούτυρο να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω τα ντοματίνια και σοτάρω για 5 λεπτά ανακινώντας τακτικά μέχρι να αρχίσουν να «σκάνε». Μεταφέρω τα ντοματίνια σε ένα πιάτο και επαναφέρω το τηγάνι στη φωτιά. Ρίχνω το υπόλοιπο βούτυρο να λιώσει. Ρίχνω την πάπρικα και το σκόρδο και μαγειρεύω για 1 λεπτό. Προσθέτω το τυρί κρέμα και το νερό που έχω κρατήσει από το βράσιμο των ζυμαρικών, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω για να λιώσει το τυρί, προσθέτω το σκληρό τυρί, τις πένες και τα ντοματίνια. Ανακινώ το τηγάνι για να ανακατευτούν και πασπαλίζω με τα φυστίκια και τη ρίγανη. Σερβίρω αμέσως, πασπαλίζοντας με λίγη πάπρικα ακόμη.

Keywords: πάστα, ζυμαρικά, πένες, τυρί κρέμα, ντοματίνια, εύκολο, γρήγορο,

Σας ευχαριστώ!